Nina Agdal er glad for sin sunde, atletiske krop - også selv om den for nyligt kostede hende et modeljob.

Den danske model Nina Agdal langer voldsomt ud efter den branche, som hun selv er en del af.

I et opslag på Instagram beskriver hun, hvordan hun for nyligt blev droppet til en opgave af en kunde, fordi hendes kropsmål tilsyneladende ikke passede til de forventninger, kunden havde.

Den danske supermodel var blevet fotograferet, men et par måneder efter fik hendes agent besked om, at de åbenbart ikke var gode nok. Kunden mente ikke, at de billeder, de havde set af Nina på forhånd i hendes fotomappe, svarede til, hvordan hun rent faktisk ser ud.

Den afvisning fik den 25-årige Agdal til tasterne. I opslaget på Instagram understreger hun, at hun ikke har en gennemsnitlig modelkrop.

'Jeg er atletisk bygget med sunde kurver,' skriver hun.

Hun skriver videre, hvordan hun har haft et hårdt år, hvor hun har gjort op med de urealistiske krav i modelbranchen og kæmpet med social angst.

'Jeg gik ind til den fotoseance som en 25-årig kvinde og følte mig mere tryg i min egen krop og sundere end nogensinde før. Nogle dage er jeg en gennemsnits-størrelse, andre dage er jeg en størrelse 34, andre en størrelse 36. Jeg er ikke bygget som en catwalk-model og har aldrig været sygelig tynd. Nu, mere end nogensinde, omfavner jeg mine kurver og træner i fitnesscenteret for at forblive stærk og først og fremmest klar i hovedet.'

Hun beskriver, hvordan hun både fysisk og som menneske har udviklet sig i de snart 10 år, hun har været en del af modebranchen.

Opslaget er ledsaget af et billede af Nina selv, hvor hun praktisk talt er topløs. Det gør hun for at vise andre kvinder, at vi skal være stolte af vores kroppe.

'Lad os prøve at bygge hinanden op i stedet for hele tiden at forsøge at pille hinanden ned.«