Nikolaj Lie Kaas har haft en voldsom barndom sammenlignet med mange andre. Alligevel kalder skuespilleren den 'tryg'.

Han fortæller, hvordan han klarer at leve et godt liv, selvom han har oplevet sine forældre begå selvmord.

»Min far tog sit eget liv, da jeg var otte, og min mor gjorde det samme, da jeg var 15 år. Men jeg ser ikke mig selv som et offer. Det er ligesom de kort, jeg har fået her i livet«, siger han til 'Alt for damerne' og uddyber:

»Og jeg tager det som en selvfølge, at det er sådan, det er. Jeg kan godt høre, at det lyder voldsomt, og at folk kan miste troen på det hele for mindre end det, jeg har været igennem. Men med alderen er jeg blevet opmærksom på, at jeg har en vis psykologisk styrke, der gør, at jeg kan deale med det på en fornuftig og sund måde.«

Nikolaj Lie Kaas og hans kone Anne Langkilde ved gallapremiere på Avaz-brødrenes nye drama Kollision, som skuespilleren spiller hovedrollen i.
Nikolaj Lie Kaas og hans kone Anne Langkilde ved gallapremiere på Avaz-brødrenes nye drama Kollision, som skuespilleren spiller hovedrollen i. Foto: Nils Meilvang
Vis mere

Nikolaj Lie Kaas er barn af skuespiller Preben Kaas og fotomodel og skuespillerinde Anne Mari Lie.

Han har tidligere bidraget til bogen ’Det bli’r vinter førend man aner’, hvor han fortæller, at han ikke rigtig kendte sin far, da moderen lugede alle ting med Kaas ud af deres liv efter skilsmissen, der kom da Nikolaj Lie Kaas var to år gammel.

Derfor husker Nikolaj Lie Kaas ikke meget om sin far, fortæller han i bogen.

»Folk har altid sagt til mig, åh hvor må det være svært at have forældre, der begge to har begået selvmord. Det er frygteligt, ja. Et traume. Det vil præge mig altid,« udtaler han i biografien om sin far, hvor han uddyber:

»Der er en masse grufulde at sige om det, der en masse svar, man aldrig får. Men der er masser af børn, der stiller spørgsmål til deres forældre, der stadig lever. Uden at få nogen svar.«

Nikolaj Lie Kaas danner selv par med Anne Langkilde, som han kalder en 'god, sund kone', der tager problemer op, når de kommer.

Parret har to døtre sammen, og han fortæller i interviewet med bladet 'Alt for damerne', at han bruger konen som spejl på sine dårlige vaner.

Nikolaj Lie Kaas er i disse dage aktuel med filmen 'Kollision', som også har familien som omdrejningspunkt.