Lyt til artiklen

Nicolas Bro er en yderst velkendt herre for biografseererne, som har set ham i et væld af danske film.

Men i 2010 var han klar til at tage skridtet ud i den store verden, da han landede en stor rolle i stjerneinstruktøren Steven Spielbergs film 'War Horse'.

Oplevelsen – eller nærmere bestemt det, der skete efterfølgende – er dog noget, der har taget hårdt på den danske skuespiller. Det fortæller han i Kino.dk's filmpodcast 'Den varme biografstol'.

Første gang Nicolas Bro så filmen, gik det op for ham, at mange af hans scener var blevet klippet ud.

»Jeg blev rimelig rystet, må jeg indrømme. Jeg tror, jeg gik rundt i London i en time eller sådan noget. Bare for mig selv. Jeg havde min agent med, og jeg sagde: 'Du må gøre noget andet. Jeg går lige rundt'. Så gik jeg bare rundt, helt paralyseret,« fortæller han.

Nicolas Bro havde på forhånd været bange for, at de kunne finde på at skifte hans stemme ud, hvis de ikke mente, at hans accent var god nok. Men at han fik klippet to tredjedele af sine scener ud, havde han aldrig forestillet sig.

Chokket blev ikke mindre af, at han efter optagelserne havde modtaget en mail fra Steven Spielberg, som roste danskeren til skyerne. Her fortalte instruktøren, hvor begejstret han var for danskerens skuespil, og hvor meget han glædede sig til at vise ham frem til et amerikansk publikum. Nicolas Bro selv kalder det i podcasten sit livs bedste anmeldelse.

Oplevelsen med 'War Horse' er en af de store årsager til, at Nicolas Bro i stor udstrækning har holdt sig fra mere arbejde i udlandet, og det har også taget hårdt på hans mentale helbred.

»Jeg ved ikke, om jeg er ude af det, og nu er vi på 12. år, men jeg fik en depression af det. Det må jeg indrømme,« siger den 50-årige skuespiller.

Helt skræmt væk har han dog ikke været, da han også har medvirket i udenlandske produktioner som 'Atak Patani' fra 2017 og 'Domino' fra 2019.

Nicolas Bro har vundet flere Bodil- og Robertpriser for sit skuespil.