Den tidligere fodboldspiller Nicki Bille har fået sin dom.

Ifølge Se og Hør var han selv til stede i Østre Landsret denne torsdag eftermiddag, hvor hans ankesag er blevet afgjort.

Her fik Nicki Bille nedsat sin straf fra de fem måneders fængsel, som dommen lød på i marts i byretten.

I stedet får den tidligere fodboldspiller nu kun tre måneders ubetinget fængsel for vold på natklubben Dorsia i København, hvor han som prøveløsladt i november sidste år slog en anden gæst i baghovedet med knyttet hånd.

Desuden blev hans forbud mod at opholde sig i nattelivet i seks måneder stadfæstet.

Den nedsatte straf skyldtes ifølge ugebladet, at Nicki Bille siden dommen i byretten har aftjent alle de timers samfundstjeneste, han manglede.

Nicki Bille fastholdt dog selv videre i ankesagen, at han ikke slog forurettede – ikke mindst, fordi han påstår stadig ikke at kunne knytte sin højre hånd, efter han i december 2018 blev skudt i underarmen med et oversavet jagtgevær.

Men landsretten fastholdt torsdag, at han er skyldig i vold.

Nicki Bille spillede 17 kampe og scorede fem mål i Superligaen i sin halvsæson for Esbjerg fB i 2015. Claus Fisker/arkiv/Ritzau Scanpix
Nicki Bille spillede 17 kampe og scorede fem mål i Superligaen i sin halvsæson for Esbjerg fB i 2015. Claus Fisker/arkiv/Ritzau Scanpix
Vis mere

Forsvaret har særligt gået på, at Nicki Bille ikke var gerningsmanden bag slaget, og at han, hvis han blev dømt skyldig, burde have den lavest mulige straf, da han har forbedret sig oven på sin skuffelse over sin fodboldkarriere og ikke mindst fortsætter sin vej mod at blive et misbrugsfrit og bedre menneske.

Selv fortalte den tidligere fodboldspiller i landsretten, at han overvejede at blive kok.

Anklageren har i stedet argumenteret for, at Nicki Bille bør have en højere straf, da han har flere voldsdomme bag sig foruden domme for anden kriminalitet.

Men nu står det fast: Nicki Bille skal tre måneder i fængsel for vold, og han må i et halvt år ikke gå i byen.