Den newzealandske skuespiller KJ Apa var i sidste uge involveret i et biluheld nær Vancouver i Canada.

Den 20-årige skuespiller, der blandt andet er kendt fra Netflix-serien 'Riverdale', hvor han spiller karakteren Archie, faldt angiveligt i søvn bag rattet på vej hjem fra et 16 timer lang dag på netop ‘Riverdale’-settet, skriver The Hollywood Reporter.

Skuespilleren blev fragtet til et hospital til observation, men blev senere udskrevet uden alvorlige skader. Hans bil var imidlertid totalskadet, idet passagersiden var ramponeret, efter han havde kørt ind i en lygtepæl.

Uheldet har ifølge The Hollywood Reporter skabt stor konflikt på 'Riverdale'-settet, idet flere af de medvirkende mener, at deres sikkerhed bliver negligeret.

Optagelserne til serien foregår ofte til langt ud på natten eller morgentimerne, men Warner Brothers, der producerer serien, stiller ikke transportmuligheder til rådighed. Det ønsker skuespillerne nu at få lavet om på.

SAG-AFTRA, der er en amerikansk fagforening for blandt andre skuespillere og musikere, vil nu gå ind i sagen.

'Dette er en ekstremt foruroligende situation, og vi er dybt bekymrede omkring sikkerheden for skuespillerne på 'Riverdale'-settet. Vi sender et hold til Vancouver for at gennemgå omstændighederne omkring sikkerheden på produktionen,’ skriver foreningen i en pressemeddelelse.

Hos Warner Brothers mener man ikke, man gambler med skuespillernes sikkerhed.

»Først og fremmest er vi ekstremt taknemmelige for, at KJ Apa ikke kom noget til i forbindelse med ulykken,« siger en talsperson til The Hollywood Reporter og indskærper, at man ikke har tvunget skuespilleren til at arbejde ekstremt meget:

»På dagen for uheldet arbejdede KJ 14,2 timer. Dagen før arbejdede han 2,5 timer, og dagen før det 7,7 timer. KJ er flere gange blevet bedt om at meddele produktionsholdet, hvis han er træt eller føler sig usikker, og i så fald vil han få stillet en chauffør eller et hotelværelse til rådighed.«