Spøgelser skal man ikke spøge med. I hvert fald ikke hvis man spørger skuespiller Peter Mygind, som i den nye danske familiefilm 'Monsterjægerne' bliver besat af ét.

- Jeg er simpelthen for bange for dem, indrømmer 46-årige Mygind. Som efter egen mening har mødt rigeligt med spøgelser i sit liv.

- Vi havde et spøgelse i mit barndomshjem. I stuen stod et klaver og vi oplevede meget tit, at når jeg sad ude i køkkenet med far og mor, så begyndte klaveret pludselig at spille. Og når vi kom ind i rummet, var der ingen mennesker og alle vinduer var lukket. Det viste sig, at der havde boet en pianist i huset, som havde begået selvmord.

- Og selvom det ikke var et ondt spøgelse, så gjorde det mig så bange, at når jeg kom hjem og vidste, at jeg var alene i huset, så kunne jeg stå flere timer udenfor. Jeg turde simpelthen ikke gå ind, fortæller skuespilleren, hvis forældre blot syntes, at det var en kuriøs lille ting.

Også som voksen har Peter Mygind haft spøgelser alt for tæt på hjemme i sin fars hus i Virum.

- Baronesse Vivian Holstein havde boet der og hun kunne ofte finde på midt om natten at arrangere møblerne om i stuen. Og døren til soveværelset måtte bare ikke være lukket. Én gang hvor Lise og jeg sov der, sparkede hun døren ind! fortæller Mygind, som bevidst prøver at holde spøgelserne fra livet.

- Jeg har et så åbent sind, at jeg slet ikke har lyst til at møde noget overnaturligt af frygt for, hvad der sker.