»Der var en naturlig interesse omkring Kronprinsen,« siger Morten Løkkegaard om Uge 29 i Skagen, hvor B.T. møder ham.

Hans orange trøje hænger elegant om halsen med ærmerne nedad den hvide skjorte.

EU-parlamentarikeren fra Venstre drikker en dobbelt espresso - med mælk - på det berømte Ruth's Hotel i Gammel Skagen. Ved hans side sidder konen, Connie Dahl Løkkegaard, med sommerkjole og cappuccino.

Som så ofte før. Parret mødte hinanden for 22 år siden og har været faste sommergæster i Skagen fra omtrent dengang.

Morten Løkkegaard og Connie Dahl Løkkegaard tager til Skagen en uge om året
Morten Løkkegaard og Connie Dahl Løkkegaard tager til Skagen en uge om året Foto: Jens Nørgaard Larsen
Vis mere

Morten Løkkegaard er kommet her siden 1977, dengang forældrene havde sommerhus. Og ofte i den berømte uge 29, der også bliver kaldt for Hellerupugen.

»Jeg bliver som regel en uge. Vi bor på Hotel Traneklit. Mirakuløst har vi fået et værelse hvert år,« siger Morten Løkkegaard.

»Det foregår typisk på den måde, at vi meddeler vores interesse, når vi forlader stedet, men der er ikke nogen garanti.«

Først i april får de besked.

Det er dyrt at leje sig ind her på grund af den store efterspørgsel. Men det er også en uge, der er blevet mere stille og rolig gennem årene, fortæller de.

»Der var en mere festlig stemning engang. Man kunne vågne op klokken 7 om morgenen, og så sad de unge med champagne,« siger Connie Dahl Løkkegaard.

»Det var meget hot på et tidspunkt. Vi er vendt tilbage til en form for normalitet, men der er stadig fest heroppe.«

»Det er blevet fordelt sådan, at de unge fester fra lørdag til onsdag, og så tager de videre til Tisvildeleje,« siger Morten Løkkegaard.

Morten Løkkegaard arbejder til daglig i Europaparlamentet og er lige nu glad for de liberale partiers succes.
Morten Løkkegaard arbejder til daglig i Europaparlamentet og er lige nu glad for de liberale partiers succes. Foto: Jens Nørgaard Larsen
Vis mere

Festede du selv som ung, Morten?

»Ja, det gjorde jeg.«

»Ikke kun da han var ung,« siger Connie Dahl Løkkegaard.

»Jeg har hentet ham på Hyttefadet klokken fem om morgenen og tænkt: 'er han faldet ned ad trappen eller hvad?',« griner hun.

Han kigger genert ned i jorden.

»Der har altid været fest og ballade. Dengang var det et spørgsmål, om man overhovedet kunne komme ind de rigtige steder,« siger han om begyndelsen af 00'erne.

»Nu er jeg jo jævnaldrende med Kronprinsen, og det store var jo, når han kiggede forbi Hyttefadet, og der blev festet igennem,« siger han.

Netop Ruth's Hotel og Gammel Skagen har længe været et tilløbsstykke for de berømte, og med årene er flere og flere Venstrepolitikere dukket op.

»I gamle dage var det her en konservativ højborg,« siger Morten Løkkegaard.

Morten Løkkegaard og Connie Dahl Løkkegaard har sammen en datter på 18 år.
Morten Løkkegaard og Connie Dahl Løkkegaard har sammen en datter på 18 år. Foto: Jens Nørgaard Larsen
Vis mere

»Jeg kan huske, at den konservative minister Erik Ninn Hansen holdt hof heroppe om sommeren og samlede journalister til en enkelt seance, hvor han delte historier ud i agurketiden,« siger han.

»Sådan er det ikke mere. I dag er det mest Venstrefolk, der kommer,« siger han og smiler.

Når Morten Løkkegaard holder så meget af Skagen, peger han på barndomsminderne og det helt specielle nordlige lys. Selvom man måske skulle tro det, mødte parret ikke hinanden i Skagen, men på Skovriderkroen i 1997.

»Jeg var ude en fredag aften for at lave ballade med min gode bekendte Henrik Qvortrup, og vi sad på Skovriderkroen en hel nat og drak drinks,« siger Morten Løkkegaard.

Morten Løkkegaard glæder sig over Margrethe Vestagers nye magtposition i Europakommissionen
Morten Løkkegaard glæder sig over Margrethe Vestagers nye magtposition i Europakommissionen Foto: Jens Nørgaard Larsen
Vis mere

»Da det var ved at være lukketid, så jeg en pige med sine veninder. Hun tog så skridtet hele vejen over til mig og spurgte, om jeg ville danse,« siger han.

»Du havde skulet efter mig i baren,« siger hun.

»Og så gik samtalen på, om du var blevet skilt eller ej, for Michael Bundesen havde set dig og ekskonen i Skagen,« siger Connie Dahl Løkkegaard.

Shu-bi-duas forsanger Michael Bundesen havde en campingvogn i Skagen, og Morten Løkkegaards ekskone Paula Larrain fulgte bandet.

Barndommens minder og lyset i Skagen tiltrækker Morten Løkkegaard
Barndommens minder og lyset i Skagen tiltrækker Morten Løkkegaard Foto: Jens Nørgaard Larsen
Vis mere

»Men igen, du dansede med så mange piger den aften,« griner Connie Dahl Løkkegaard.

Og skilt var de altså, og i dag har Connie og Morten Løkkegaard en 18-årig datter. Hende har de selvfølgelig også haft med til Skagen. De holder hver sommer tre ugers ferie. Næste destination er Italien, inden Morten Løkkegaard tager hul på et nyt kapitel i Europaparlamentet.

Man kan få mere at vide i dokumentarfilmen om Morten Løkkegaard  kaldet 'Manden der ville Europa', der bliver vist på DK 4 til efteråret og på hjemmesiden Biites.com.