Rasmus Nøhr ankom til Københavns Byret uden advokat, men med sin gode ven og manager Thomas Nordquist. Politiet mente de havde taget den kendte sanger med en joint en juni-nat i sommer, men sagen blev udsat, da anklageren mødte op uden beviser eller vidner i retten.
Rasmus Nøhr ankom til Københavns Byret uden advokat, men med sin gode ven og manager Thomas Nordquist. Politiet mente de havde taget den kendte sanger med en joint en juni-nat i sommer, men sagen blev udsat, da anklageren mødte op uden beviser eller vidner i retten. Foto: Jeppe Bjoern Vejloe
Det der skulle have været en formssag i Københavns Byret, hvor sanger Rasmus Nøhr var tiltalt for at være i besiddelse af en joint, blev en pinlig sag for anklagemyndigheden, der mødte uden beviser i retten

Da den tidligere 'Vild med dans'-deltager mødte op uden advokat, spurgte anklager Preben K. Nielsen, om Rasmus Nøhr ville gå med til en bøde på 2000 kroner, for at 'være i besiddelse af en joint til eget forbrug'.   

- Ja, men det kan jeg da ikke. Jeg kan jo ikke sige 100 procent, hvad der var i den cigaret, de fandt i min lomme. 

- Jeg møder op her, fordi jeg godt ville møde de betjente, der passede mig op den aften, i helt ædru tilstand. Jeg stod stille og roligt på gaden og røg en smøg, da de kommer hen til mig, og siger, at de vil kropsvisitere mig. Da jeg nægter, siger de, at så ryger jeg ind i fængslet. Det synes jeg var meget krænkende, og det ville jeg godt sige til dem, her mens det var lyst, sagde Rasmus Nøhr, der altså ikke ville erkende, at være i besiddelse af euforiserende stoffer som hash kaldes i nutidsjura.

- Hvis det skal være et stridsspørgsmål, så må jeg begære udsættelse i sagen, så den ene af betjentene kan komme ind og forklare, hvad han konfiskerede den nat, sagde anklageren, mens han kiggede i sine papirer.

- Men er den cigaret overhovedet blevet undersøgt? Ville Rasmus Nøhr vide.

 Vild med dans


Og det kunne anklageren ikke opklare. Blandt papirerne lå umiddelbart ikke nogen laboratorie-rapport, ej heller en konfiskeret joint med hash i, og der var altså heller ikke nogen betjente i retten, der kunne forklare, hvad de mente, at have konfiskeret om natten d. 21. juni på Refshalevej klokken 00.30.

På anklagerens begæring meddelte dommeren, at sagen var udskudt til 13. december i år. 

Og der efter ville Rasmus Nøhr godt lige vide, hvad der skete, hvis han ikke mødte op til det næste retsmøde, fordi han måske skulle ud at rejse på det tidspunkt. Om han så automatisk blev dømt, hvis han ikke mødte op.

- Nej, nej, Hvis politiet ikke kan løfte bevisbyrden, så bliver du selvfølgelig ikke dømt, beroligede dommeren, mens hun kiggede over mod anklageren, der kiggede ned i sine papirer.

Anklageren spurgte ikke på noget tidspunkt sangeren, hvor han havde erhvervet den 'joint', som politiet fandt i hans lomme. Det gjorde BT til gengæld efter den uventede udvikling på retsmødet.
 
- Det var en tilfældig fyr på gaden, der stak mig den, og sagde 'tak for de gode sange'. Og så lagde jeg den bare i lommen, forklarede Rasmus Nøhr, der var noget forundret bagefter:

- De var noget mere grundige, da de visiterede mig den nat, end de var inde i retssalen. Det var underligt, at betjentene ikke mødte op. Det er forhåbentligt fordi de har travlt med noget, der er mere vigtigt, sagde Rasmus Nøhr, der er i Thailand, hvis han ikke møder op til det næste retsmøde:

- Jeg har planlagt, at få noget sol, og skrive nogle sange på stranden dernede. Men jeg har ikke købt rejsen endnu. Og jeg ville jo sådan set gerne møde op i retten næste gang.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.