Som teenager var han meget genert over for pigerne, men da Torben Zeller senere mødte den smukke frisør, satte han alle sejl til

Aktuel med turnéen Så hatten, der spiller 20 steder den næste måned og i Betty Nansen med Linda P. i forestilingen Tjener for to. Torben Zeller (f. 1949) uddannet på Skuespillerskolen ved Odense teater i 1975. Han var i 70erne med til at udvikle den improviserende teatersport i Danmark, som fik et gennembrud i Så hatten Passer, Hatten Rundt med flere fra 1991-2002. Har været på de fleste danske teatre, har medvirket i en stribe film og julekalendere og holder foredrag for virksomheder i kommunikation og kropssprog. Gift med frisør Gun-Britt Zeller og bor i Hellerup.

Forkælet enebarn

Min far var politifuldmægtig og arbejdede som anklager og min mor var på kontor og vi boede i Odense. Privat var min far dog ikke anklagende, det var mere min mor, som stod for opdragelsen. Jeg var pr. definition forkælet, fordi jeg var enebarn, det fik jeg altid at vide, men jeg var nu ikke selv enig i det. Fritidsjobs var for mig at køre med en fragtmand, da jeg var lille og senere var jeg i jordbærrene om sommeren, og plukkede, sådan som polakker gør i dag.

Jeg snød

I første klasse fandt man ud af, at jeg var ordblind, så jeg kom til at gå på i alt seks skoler og ved hjælp af jævnt hen snyd, kom jeg også igennem gymnasiet. Jeg tror jeg er den elev, der har snydt mest. I femte klasse mente nogle, at jeg var den praktiske type, men jeg har aldrig kunnet slå et søm i. Jeg fik lektiehjælp, for jeg var også talblind og en smule farveblind og havde svært ved at koncentere mig. På trods af, at jeg skrev af, fik jeg alligevel halvdårlige karakterer, fordi jeg også havde skrevet forkert af. Til historieeksamen snød jeg ved at have skrevet 20 tætskrevne ark der dækkede de 2000 sider fra bøgerne. Dem havde jeg med i inderlommen. I dag ville man bare have kaldt det god forberedelse.

Uopnåelige former

Da jeg blev omkring 15 år, blev jeg også kvindeforstyrret, der var en meget smuk pige i klassen med nogle meget flotte former, som var fuldstændigt uopnåelig, og som man kun kunne kigge på. Det var umuligt at koncentrere sig om noget, når hun var i nærheden. Man kunne bare se hende vugge rundt og være mystisk. Jeg var som de andre ret genert, og var sammen med drengene hele tiden på diskotek, selvom vi aldrig fik noget ud af det. Tre gange i mit liv har jeg budt en pige op til dans - når man fik et nej, var det meget ydmygende at skulle gå tilbage igen til ens plads. Så stoppede jeg med det.

Diktatoren var lige død

Jeg var her i Portugal i Lissabon 17 år gammel på en lang sommerferie lige efter deres diktator Salazar var død.

Sådan scorede jeg

Vores fælles ven Sonja Oppenhagen inviterede os begge til middag og havde sagt til Gunbritt, at der kom en fyr, der måske var noget - og det var altså mig. Jeg havde favnen fyldt med god vin, for hvis selskabet var jævnt kedeligt, kunne jeg bare drikke den. Men det var bestemt ikke kedeligt for Gun-Britt så blændende godt ud og var ravjysk på den gode måde.

Men nej, den var ikke hjemme første gang, jeg måtte charmere mig på mange måder og måtte også ha' en klipning, tænkte jeg. Under klipningsseancen forhørte jeg mig om fruens interesser, og hun fortalte, hun var begyndt at løbe. Jeg tænkte: "Aha, det er noget jeg kan," for jeg har altid løbet. Vi aftalte straks en løbetur og kvitterede oveni med et vinterbad. Så kunne jeg også lige se, hvordan fruen tog sig ud på den måde. Vi løb op ad Strandvejen til Knud Rasmussen og vinterbadede på badeanstalten ved Charlottenlund. Der skal man have alt tøjet af og det gælder så begge parter. Jeg kunne ikke bare stå fuldt påklædt og se på. Så der var risiko for ... man kan sige, det var knald eller fald, men det gik jo godt, og nu har vi været gift i 20 år.

Min far var også sjov

Jeg vidste ret tidligt, at jeg ville være skuespiller, Der var ligesom ikke andet i bogen for mig. Fx studerede jeg filosofi på Odense Universitet en 14 dages tid og har været i praktik hos min mor, som senere var ejendomsmægler. Det med at jeg muligvis kan være underholdende, har jeg fra min far, som var meget sjov, som man kan se her til en fest. Men allerede da jeg var jeg var 24, mistede jeg ham. Han blev kun 60. Han havde været i koncentrationslejr under krigen og var hårdt medtaget, hans helbred var ødelagt både fysisk og psykisk. Han blev taget af politiet i Aalborg og kom både i Neuengammen, Buchenwald og Frøslev. Det tog meget hårdt på ham og da han var i slutningen af halvtredserne, blev han blev syg af kræft i maven og døde i løbet af et års tid. Jeg arbejdede på Århus teater det år og tog næsten hver dag hjem og så til ham, mens han lå i sengen. Det tog hårdt på mig, og jeg synes faktisk min mor klarede det flottere end mig.

Teater er også sport

Teatersport går ud på at to hold improviserer mod hinanden og publikum afgør, hvem der vinder. Senere spillede jeg på Caféen Funke og Park cafe med Så hatten passer, og det udviklede sig til flere programmer i TV. Man skal virkeligt være oplagt, veludhvilet og frisk før en forestilling, men heldigvis er det sådan, at hvis der en klap ned, så tager en af de andre tumper over. Nu tager jeg igen på en turne med Så hatten passer den næste måned.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.