Hun bliver rørt, når hun taler om den største gave, hun har fået i sit liv. Dén, der har gjort hende til det menneske, hun er i dag. Tårerne presser sig på.

»Når jeg taler om det, går det op for mig, hvor heldig jeg også har været. Og hvor tit jeg glemmer at sige det. Man burde ringe til sin mor hver dag og sige tak,« siger Mille Gori. Bevæget og med taknemmelighed i stemmen.

Den populære tv-stjerne, som mange kender som Motor Mille, er nemlig ikke i tvivl om, at uden sine forældres kærlighed og rummelighed, var mange af hendes drømme forblevet uindfriede drømme.

»Der var højt til loftet, stort vingefang. Plads til mig. Jeg skulle ikke passe ned i en boks. Jeg fik lov til at finde ud af, hvem jeg var,« fortæller hun om sin opvækst i landsbyen Spøttrup.

Cirkusprinsessen Mille med sine fire år yngre tvillingesøskende.
Cirkusprinsessen Mille med sine fire år yngre tvillingesøskende. Foto: Privat
Vis mere

Her kunne drengepigen Mille ikke få nok af alt det vilde. Og fik lov til det. Ligesom hun uge efter uge fik lov til at udleve sine cirkusdrømme.

»Mine forældre var gode til at gå med på mine fantasier og har altid givet mig opbakning og værktøjer til, hvordan jeg kunne nå mine drømme.«

Listen over, hvor mange af dem, hun har nået, er lang. Og rollen som børnenes yndlingsheltinde Motor Mille fra Ramasjang-øen er bare én af dem.

Men også én, hun tager dybt alvorligt. For Mille Gori vil gerne være et forbillede for børn. Og hun ville ønske, at flere børn ligesom Motor Mille fik lov til at kaste sig ud i vilde ting og prøve grænser af.

»Jeg synes, at man skal passe på med at pakke børn ind i vat. Lad dem drage deres egne erfaringer. De skal have lov til at falde og slå sig. Det kan godt være, at det gør ondt, og de skal have plaster på. Men det lærer man af.«

»Selv om jeg har fået flået huden af mine skinneben mere end hundrede gange, går og står jeg altså i dag. Så med udgangspunkt i min egen opvækst har jeg lyst til at sige ‘lad dem nu prøve det’,« lyder hendes råd til de alt for beskyttende forældre.

Selv blev hun ikke skærmet eller pakket ind i vat hjemme i Spøttrup, hvor fantasien ikke satte nogen grænser, hvadenten der blev afholdt vinbjergsnegle-løb i haven eller cirkus Mille i stuen.

»Jeg er vokset op med virkelig mange skøre ting,« fortæller hun med et smil.

Sådan kender de fleste hende. Som Motor Mille.
Sådan kender de fleste hende. Som Motor Mille. Foto: Tue Bengtsson/DR
Vis mere

Og dén gave, som er hendes og har formet hende, ville hun ønske, at mange flere børn fik.

Men det er ikke den eneste gave, Mille Gori har fået med hjemmefra af sine forældre. Og det er den anden, der fylder hende med størst taknemmelighed.

»Nok er jeg opdraget til at være stædig og have gå-på-mod, men de har også lært mig om næstekærlighed, om at gøre en forskel for andre, om at dele med andre.«

»De har givet mig ret gode menneskelige egenskaber med, som gør, at mit behov for at gøre noget for andre mennesker er ret stort. Og det tror jeg, er den vigtigste grund til, at jeg er den, jeg er.«