Midt i Soulshocks allerdybeste sorg efter tabet af konen Maxée, skinnede et lille lys igennem mørket: Den danske LA-stjerne blev nemlig genforenet med sin gamle ven og musikpartner Kenneth Karlin.

Det var de to Aalborg-venner, der i 1994 sammen tog chancen, pakkede kufferterne og flyttede til USA. Det er de to venner, der skrev et væld af hitsange til bl.a. P Diddy, 2Pac og Brandy og vandt en Grammy for deres Whitney Houston-sang ’Heartbreak Hotel’ (2000). Og nu er det Kenneth Karlin, der igen er med til at få solen til at skinne i Soulshocks verden.

»Jeg kan slet ikke sætte ord på, hvor meget Kenneth har betydet for mig siden Maxées død. Vi mødtes til begravelsen. Og vi kunne hurtigt mærke, at gnisten var tilbage,« siger Soulshock, der i de seneste fem-seks år har måttet klare sig uden Kenneth Karlins hjælp.

Dengang: Her ses Soulshock og Karlin kort tid efter ankomsten til Los Angeles. Foto: Privat
Dengang: Her ses Soulshock og Karlin kort tid efter ankomsten til Los Angeles. Foto: Privat
Vis mere

Efter 16 år i den jernhårde LA-musikbranche var Karlin simpelthen udbrændt. Sammen med familien – kone og tre børn – flyttede den danske keyboardspiller og mesterlige melodimager langt væk fra Los Angeles’ mylder. Med Soulshocks ord havde den gamle ven fra Aalborg brug for ’at finde sig selv’. Og nu har Kerlin altså også hjulpet sin gode ven Carsten.

»De er flyttet tilbage. Og efter bare en halv time i studiet var det som om, vi havde været der hele tiden,« siger Soulshock, der sammen med Karlin allerede har solgt nye hitsange til bl.a. Usher og Robin Thicke.

»Jeg kan ikke takke ham nok,« siger Soulshock igen om sin gamle ven.