Efter at have talt åbent om deres opslidende og årelange kamp for at blive forældre har Michael Olesen og Joan Divine fået nye ideer og en fornyet styrke.

Det fortalte Joan Divine lørdag aften på den røde løber til 'Vild med dans – the musical', som kæresten medvirker i.

»Vi har undersøgt en masse ting og er begyndt at kigge mod udlandet, hvor de er lidt bedre. Så farvel til Danmark, hvad det angår. For her er vi blevet skuffet så mange gange,« siger den tidligere Playboy-model og nuværende fotograf.

Styrken til at kigge mod udlandet er kommet, efter de valgte at lægge alle kortene på bordet og fortælle offentligheden om deres kamp, som blandt andet har inkluderet 15 opslidende omgange fertilitetsbehandling på syv år.

»Det har været fantastisk (at dele det, red.). Det har været den bedste beslutning, vi har taget. Det er via bloggen, jeg har fået så mange andre ideer og muligheder i udlandet – det er takket være mine læsere,« smiler Joan Divine.

Hun ønsker dog ikke at uddybe, hvad det er for nogle muligheder, de har fået øjnene op for.

»Lige nu holder vi det tæt til kroppen, til vi ved noget mere, og der sker noget mere.«

Hun kan dog afvise, at parret går med tanker om adoption. Det er ikke noget, de som udgangspunkt har lyst til.

'Vild med dans'-danser Michael Olesen og kæresten Joan Divine, der er fotograf og tidligere Playboy-model.
'Vild med dans'-danser Michael Olesen og kæresten Joan Divine, der er fotograf og tidligere Playboy-model. Foto: Erik Refner
Vis mere

»Og så er vi også ved at være på grænsen, for man skal have været gift i et år, og først derefter kan man ansøge – og til den tid er vi for gamle. Nu har vi jo prøvet i så mange år. Det skulle vi havde gjort for mange år siden,« siger hun.

Michael Olesen er 37, mens Joan Divine fyldte 41 i oktober.

Tre gange er det lykkedes Joan Divine at blive gravid. Senest i december, hvor parret ulykkeligvis måtte erkende, at det endnu en gang skulle ende i en spontan abort.

På daværende tidspunkt fortalte hun på sin blog, at de ikke kunne mere. De måtte give op.

'Det er simpelthen det hårdeste, jeg nogensinde har prøvet. Bare at sige det til mig selv, vores forsøg er brugt op, vi har været igennem alt, vi har prøvet alt, det virker ikke. Og efter 15 forsøg kan min krop ikke mere,' skrev Joan Divine, som blandt andet måtte lægge sin modelkarriere på hylden, da hun begyndte at tage daglige indsprøjtninger og så sin krop forandre sig.

Samtidig har ingen kunnet give parret en forklaring på, hvorfor netop de to har så svært ved at få børn. Til stor frustration for Joan Divine.

'Jeg græder, fordi livet er uretfærdigt. Jeg græder, fordi der ikke er nogen forklaring på, hvorfor det ikke kan lykkes. Jeg græder, fordi jeg hader min krop, fordi den ikke 'virker',' skriver hun på sin blog.

'Jeg græder, fordi jeg ikke kan se nogen mening med mit liv uden barn/børn. Jeg græder bare, fordi jeg ikke kan overskue mere…..'