Michael Laudrup har mere succes på fodboldbanen, som manager i Premier League-klubben Swansea, end han har som forretningsmand.

Nu gør Danmarks største fodboldikon gennem tiden sig klar til at trække stikket ud i to af de tre selskaber, som han er medejer af i Danmark. Det fortæller direktør Kern Lystrup for selskaberne Sportscom Danmark og Prevention Care, der har fremstillet vitaminpiller og forsket i musearme, til BT.

- Du kan jo sige, at Laudrups fokus i dag er et andet sted end på at drive selskaber i Danmark, siger Kern Lystrup.

Firmaet Prevention Care, hvor Steen Gude ejede knap en fjerdedel af aktierne, er i dag et tomt selskab.

- Det er ingen aktivitet og værdier i selskabet. Der foregår simpelthen ikke noget, og der er heller ikke midler til at udvikle noget. Selskabet er afviklet, inden året er omme, siger Kern Lystrup.

Mens Sportscom, som Laudrup stiftede med den tidligere læge for fodboldlandsholdet Mogens Kreutzfeldt, og som blandt andet udviklede vitaminpiller med fiskeolie, nu forsøger at sælge sine patenter.

- Der forhandles om at sælge en række patenter og knowhow vedørende omega 3 i udlandet. Skulle det ikke lykkes, så vil også det selskab på sigt blive afviklet eller forsøgt frasolgt, siger Kern Lystrup.

Negativ egenkapital

Tilbage vil Michael kun have 50 procent af Laudrup Vin, der sidste år havde et mindre overskud på under 200.000 kr. Forretningseventyret har kostet fodboldikonet adskillige millioner kr.

I hans private holdingselskab, Michael Laudrup Holding, som har ejet hans andel af firmaerne, har han således en negativ egenkapital på 3,9 mio. kr. ifølge regnskabet fra 27. juni i år.