Shu-bi-dua forsangeren Michael Bundesen efterlod sig tre børn – Nanna, Nicolaj og Karl. Sidstnævnte fortæller nu, hvordan det var at tage afsked med sin far.

Det gør 18-årige Karl Gustav Løhr i et interview med Se og Hør.

Her fortæller han, at han – sammen med sin kæreste og søskende – var til stede, da Michael Bundesen sov ind søndag 8. november.

Michael Bundesen døde efter kort tids sygdom med kræft, oplyste familien i en udtalelse.

Michael Bundesen blev 71 år.
Michael Bundesen blev 71 år. Foto: Claus Bech
Vis mere

Sygdommen var ifølge Karl Gustav Løhr så fremskreden, at det havde indflydelse på Bundesens sidste ord til sønnen.

»Hvis jeg skal være helt ærlig, så var det svært at forstå, fordi han var så påvirket af smertedæmpende medicin. Men jeg er glad, fordi vi fik sagt farvel.«

Michael Bundesen fik Karl Gustav Løhr sammen med skuespilleren Tone Løhr. Hans to andre børn, Nanna og Nicolaj, fik han med sin ekskone Ninka.

Karl Gustav Løhr fortæller ærligt i interviewet, at han og Michael Bundesen ikke havde synderligt meget kontakt i den sidste tid.

Her ankommer Michael Bundesen til premieren på musicalen Shubidua
Her ankommer Michael Bundesen til premieren på musicalen Shubidua Foto: Simon Læssøe
Vis mere

Tidligere forholdt det sig dog anderledes, selv om Michael Bundesen var en særdeles populær musiker landet over, og tiden dermed var en mangelvare.

»Vi sås cirka en gang om måneden. Så hentede min far mig fra skole, og så kørte vi ned på den lokale Q8 og købte en sportssodavand hver,« fortæller Karl Gustav Løhr.

Michael Bundesens rolle og betydning for dansk musik gennem tiden er ikke til at tage fejl af. Det kom også til syne blandt de mange hyldester, der kom i forbindelse med dødsfaldet.

Én af dem var Bosse Hall Christiansen, tidligere trommerslager og medstifer af Shu-bi-dua.

»Jeg er dybt chokeret. Han var jo syg, men jeg havde ikke forventet, han skulle dø lige nu – sådan er det jo ofte med folk, man kender. Derfor kommer det som et chok for mig,« sagde han til B.T. og tilføjede:

»Han var en karismatisk mand med et stort sangtalent. Jeg husker ham som et kreativt menneske, og mine år med ham var stort set alle gode. Derfor har jeg også en masse gode minder med ham.«