Efter næsten 35 år i DR - heraf de seneste 21 år som EU-korrespondent i Bruxelles - stopper journalist Mette Fugl. Korrespondent i DR, Mette Fugl (arkivfoto).
Efter næsten 35 år i DR - heraf de seneste 21 år som EU-korrespondent i Bruxelles - stopper journalist Mette Fugl. Korrespondent i DR, Mette Fugl (arkivfoto). Foto: Claus Bech Andersen
Den trofaste EU-ankerkvinde gennem 35 år Mette Fugl har givet sit første pip på Facebook, efter det kom frem, at hun stopper i Danmarks Radio.

Med sin altid tørre humor, som hun ofte demonstrerer på det sociale medie, fortæller hun om sit farvel, men der er vemodighed at spore.

- Der er blevet fældet et par tårer. Og så er jeg glad for, at jeg når et par fridage, inden jorden går under på fredag, skriver Mette Fugl på sin Facebook-profil og henviser til, at Maya-indianernes kalender forudser, at jorden går under fredag.

Den 63-årige journalist blev medlem af TV-Avisens politiske redaktion i 1977, og efter en periode som vært på programmet blev hun i 1992 udnævnt til EU-korrespondent. Lige siden har hun rapporteret om EU fra den belgiske hovedstad Bruxelles, og hun har ikke lagt skjul på, at det har været hårdt at være væk fra Danmark, og at hun gerne vil hjem.

Mette Fugl stopper i DR


Mette Fugl er overvældet over alle de tanker og kommentarer, der er væltet ind på Facebook efter hendes farvel.

- Milde himmel! Tak er sådan set det eneste, jeg kan finde på at sige. Det er virkelig overvældende, skriver hun.

Det bliver ikke løftet noget slør for, hvad den erfarne tv-kvinde vil give sig i kast med nu, men hun lover, at hun stadig vil være tilstede i vores bevidsthed.

- Og skulle det mod forventning ikke ske (at jorden går under red.), så bliver jeg bare her med den sædvanlige blanding af brok og munterhed. Masser af krams til næsten hele verden :-), slutter hun på Facebook.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.