'Smatso', 'hystade' og en 'hysterisk rejekælling'.

Det er blot nogle af de utallige gloser, der røg Mette Bluhme Riecks vej efter hendes interview af den sexismeanklagede Jes Dorph-Petersen i 'Aftenshowet' i begyndelsen af januar.

Efter interviewet endte Mette Bluhme Rieck i en massiv shitstorm på sociale medier, fordi mange mente, at hun var gået alt for hårdt til den fyrede tv-vært.

Nu taler Mette Bluhme Rieck ud om den massive shitstorm i et større interview med Journalisten. Et interview, som gav hende decideret ondt i maven at lave, fordi kritikken har ramt hende så hårdt.

Mette Bluhme Rieck.
Mette Bluhme Rieck. Foto: Mathias Svold
Vis mere

»Jeg er ellers ikke sådan til at vælte, men jeg har ligget i fosterstilling i lange perioder efter interviewet,« siger hun til Journalisten og fortsætter:

»Jeg har på en måde været under angreb, og kroppen glemmer altså ikke lige de kamphormoner, der bliver banket ud. Heller ikke selvom hjernen godt ved, at jeg bare passede mit arbejde og faktisk gjorde det rigtig godt,« fortsætter hun.

Da Mette Bluhme Rieck interviewede Jes Dorph-Petersen, var det kort efter, at det var kommet frem, at han var blevet fyret som vært på TV 2 som følge af anklager om seksuelle krænkelser.

I interviewet spurgte Mette Bluhme Rieck blandt andet kritisk ind til det faktum, at Jes Dorph-Petersen påstår, at den ene kvinde decideret lyver i anklagen om, at han skulle have tiltvunget sig samleje med hende.

Hvorfor skulle de lyve?

Mette Bluhme Rieck havde dårligt forladt studiet, før kritikken bragede ind på DRs sociale medier, hvor hun blandt andet blev beskyldt for at være en elendig journalist, som burde fyres på stedet og erstattes af Jes Dorph-Petersen.

Til Journalisten siger Mette Bluhme Rieck, at hun anså det som sin rolle som journalist at udfordre præmissen om, at kvinderne skal have løjet om anklagerne, da mange netop har undret sig over, hvad kvindernes incitament skulle være for at lyve efter så mange år.

Hændelserne, der angiveligt skal have fundet sted, skete nemlig helt tilbage i henholdsvis 2001 og 2003.

I det første tilfælde har beskyldningerne karakter af voldtægt, da kvinden påstår, at Jes Dorph-Petersen har tiltvunget sig til samtale med hende. I det andet tilfælde skal Jes Dorph-Petersen – ifølge anklagen – have opfordret en kvinde, der dengang var praktikant, til at have sex med ham og en mandlig kollega.

Nu tidligere 'Go' aften live'-vært Jes Dorph-Petersen.
Nu tidligere 'Go' aften live'-vært Jes Dorph-Petersen. Foto: Asger Ladefoged
Vis mere

Jes Dorph-Petersen har kaldt anklagerne fra 2001 løgn, mens han ikke kan huske detaljerne fra aftenen i 2003. Han nægter dog at have krænket kvinden.

På trods af de alvorlige anklager har den folkekære tv-vært fået stor støtte på sociale medier, hvor der blandt andet blev oprettet en decideret støttegruppe for ham i kølvandet på fyringen.

Forinden hans interview med Mette Bluhme Rieck i 'Aftenshowet' delte DR en teaser for interviewet på Facebook, og det var her, at størstedelen af de kritiske kommentarer mod Bluhme Rieck dukkede op under og efter interviewet.

Mette Bluhme Rieck mener dog, at hun formåede at lave det interview, der skulle laves, og hun siger til Journalisten, at hun allerede på forhånd vidste, at hun højst sandsynligt ville blive kritiseret, uanset hvordan hun havde grebet det an.

Har været til psykolog

At hun både ville blive slagtet, hvis det var for blødt, eller hvis det var for hårdt.

På trods af at hun havde gjort sig mentalt klar til at få hug efter interviewet, så fortæller hun til Journalisten, at de grimme ord alligevel 'sendte hende helt i knæ', og at hun efterfølgende har været til flere psykologsamtaler for bearbejde episoden.

Hun siger endvidere, at hun frygter, at den voldsomme debat kan få konsekvenser for journalistikken.

»Der er masser af fremragende kritisk journalistik derude. Vi skal sikre, at det ligger tilgængeligt i alle formater. Det er enormt ærgerligt og skadeligt, hvis tonen i debatten bliver så hård og personlig, at journalister i de brede formater til sidst ikke tør stille de kritiske spørgsmål, fordi de frygter reaktionerne. Det vil være et enormt tab for hele demokratiet.«