Den populære danske konditor Mette Blomsterberg indrømmer, at der ryger lidt ekstra på sidebenene, når hun arbejder som dommer i ’Den store bagedyst’. Læs her, hvad hun gør for at undgå at blive overvægtig.

I otte afsnit spiser Mette Blomsterberg og dommerkollegaen Jan Friis-Mikkelsen sig gennem flere kage-entusiasters hjemmebag. Det sætter sig selvsagt på sidebenene, for som hun selv siger til BT, så er man nødt til at respektere, at deltagerne lægger deres hjerte i deres kreationer.

»Der ryger helt sindssygt meget kage indenbords – navnlig i starten, hvor der er mange deltagere,« siger bagedyst-dommeren til BT og uddyber:

»Man kan jo ikke smage på kagerne med spidsen af en kniv. Man skal smage hele kagen, have noget i munden, for det giver mening. Jeg tager da også på af sådan en omgang. Halvandet til to kilo. Det er selvfølgelig slemt nok, men det handler meget om at økonomisere med sine kalorier.«

Under optagelserne på 'Den store bagedyst' spiser Mette Blomsterberg kun lidt rugbrød, et kogt æg og en kop te til morgenmad. Under optagelserne til programmet bliver der drukket flere liter vand, og kun vand, hun er nemlig ikke meget for sodavand. Resten af kalorierne skal nok på naturlig vis finde vej ned i maven, når hun skal bedømme deltagernes kager.

Men på trods af, at Mette Blomsterberg er dommer i programmet og lever som konditor, hvor hun dagligt smager på alverdens søde sager, så har hun dog aldrig været på en decideret slankekur.

»Der kan sagtens være et par dage, hvor jeg ikke drikker lidt rødvin til aften eller har smør på brødet, men jeg har aldrig fulgt en kur. Det tror jeg ikke på, selv om det hjælper nogle. Jeg er heller ikke typen, der springer rundt i et fitnesscenter. Det bryder jeg mig ikke meget om. Jeg lever at aktivt liv, qua det jeg laver til hverdag. Jeg står tidligt op om morgenen, også når jeg har fri.«

Den 45-årige konditor indrømmer dog, at hun en gang imellem løber en tur.

»Det sker lige, at jeg tænker ’nu stopper det’ – eksempelvis efter en omgang bagedyst. Så hænder det, jeg løber en ekstra omgang.«

Simpelt råd
Derudover er rådet til andre kage-elskende danskere ret simpelt, hvis de ikke vil ende med at blive alt for store:

»Hjemmelavet kost hver dag hjælper. Det er sundt, men det er også min grundlæggende holdning, at det er rart og hyggeligt at vide, hvad man putter i munden. Det prøver jeg også at lære videre til mine børn. Jeg er en helt almindelig kvinde med gode hofter og en god, stor røv. Jeg har født to børn og er helt almindelig at se på. Jeg er ikke nogen sylfide, og det kan man heller ikke være, når man laver det, jeg elsker.«

Blomsterberg fortæller også, at hun nyder at gå i køkkenet at lave mad. Det er hendes ’fitnesscenter’. Den anerkendte konditor fortæller også, at hun ikke mener, at store mængder kager nødvendigvis er godt.

»Hvis man skal synde, så skal man gøre det ordenligt og godt, men ikke hele tiden. Man kan jo ikke spise kager hele dagen lang. Man kan godt lave kager uden sukker og fedt, men det er ikke det, mit hjerte banker for. Og hvis jeg selv blev syg af eksempelvis diabetes, så ville jeg stadig spise lidt kage, men så skulle det smage, som når englene synger.«