Den populære konditor Mette Blomsterberg er blevet misbrugt i en falsk reklame, der florerer på Facebook.

Det skriver hun i et opslag på Facebook, hvor hun advarer sine følgere om ikke at stole 'på 'fake news'.

46-årige Mette Blomsterberg var søndag kommet hjem fra en skiferie i Italien, da hun blev gjort opmærksom på reklamen, hvor konditoren angiveligt skulle være ansigt for et slankeprodukt.

'Jeg er af mange blevet gjort opmærksom på, at der florerer en FALSK historie på Facebook om, at jeg skulle anbefale et "slankepille-produkt", & at årsagen til at jeg har takket pænt nej tak til endnu en sæson af Den store Bagedyst, skulle være fordi at jeg er blevet overvægtig...' skriver Mette Blomsterberg på sin Facebook-profil og tilføjer:

'Det er selvfølgelig USANDT!'.

Mette Blomsterberg meddelte tidligere på året, at hun stopper som dommer i DR's 'Den store bagedyst' efter fem år.

»Jeg har været meget mere træt og drænet for energi, når jeg kom hjem fra optagelserne. Og jeg kan bare mærke, at omkostningerne er blevet for store i forhold til det, jeg får ud af det. Jeg skal have fyldt min egen energitank op igen,« forklarede den erfarne konditor i starten af januar til dr.dk.

Siden har hun fortalt, at hun nu i stedet vil bruge sin tid på blandt andet at skrive nye bøger.

'At jeg ikke bliver dommer i næste Bagedyst, er jo netop for at jeg så vil lave alt muligt andet - lige nu skriver jeg blandt andet på en opskriftsbog og har allerede 63 idéer/overskrifter som skal afprøves,' har Mette Blomsterberg tidligere forklaret på Facebook.

Til foråret er Mette Blomsterberg desuden aktuel i en række programmer med James Price.