Tretten år som kærester. Tre år som forlovede.

Planen var, at den 41-årige skuespiller Merete Mærkedahl skulle have givet sit ja til den 33-årige skolelærer Anna Winfeld i 2020.

Men skæbnen ville det anderledes, og her små tre år efter holder parret fast i, at deres kærlighedsfest ikke skal være forhastet.

»Vi er stadig forlovede, vi er ikke blevet gift endnu. Det skal være, når vi har god tid og overskud til det, og det synes vi ikke, vi har haft indtil videre, hvor der både har været pandemi og dødsfald i familien,« fortæller Merete Mærkedahl til B.T.

»Så det skal være, når der er tid til at lave en ordentlig kærlighedsfest!«

Både Merete Mærkedahl og danser Thomas Evers Poulsen var rørte over at vinde 'Vild med dans' i december 2020. Merete Mærkedahl nåede kun at fortælle sin mor, at hun skulle være med i dansekonkurrencen, men moren gik bort inden TV 2-programmet gik igang. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix.
Både Merete Mærkedahl og danser Thomas Evers Poulsen var rørte over at vinde 'Vild med dans' i december 2020. Merete Mærkedahl nåede kun at fortælle sin mor, at hun skulle være med i dansekonkurrencen, men moren gik bort inden TV 2-programmet gik igang. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix. Foto: Martin Sylvest
Vis mere

Merete Mærkedahl mistede efter et års sygdom – efter de første genåbningskrampetrækninger fra coronapandemien herhjemme – sin elskede mor til aggressiv lungekræft i sommeren 2020.

Efterfølgende købte den 41-årige skuespiller og hendes forlovede hus og flyttede med deres to børn, otteårige Esther og femårige Anker, fra det nordjyske til midtsjællandske Lejre nær Roskilde.

Omtrent samtidig tog Merete Mærkedahls karriere for alvor fart med den fortsatte succes med 'Badehotellet', en titel som vinder af 'Vild med dans' og debut i 'Cirkusrevyen'.

Så indtil videre har der faktisk slet ikke været plads til bryllupsplanlægning.

»Jeg ved ikke, hvornår der bliver det, men forhåbentligt snart!« siger Merete Mærkedahl, der for tiden arbejder på den kommende sæson af 'Cirkusrevyen'.

Skuespillerholdet i Cirkusrevyen 2023 er Niels Olsen, Mads Knarreborg, Bodil Jørgensen, Merete Mærkedahl og Niels Ellegaard. Her til pressemøde på Bakken i Klampenborg, søndag den 22. januar 2023. Cirkusrevyen har premiere den 8. maj 2023. (Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix)
Skuespillerholdet i Cirkusrevyen 2023 er Niels Olsen, Mads Knarreborg, Bodil Jørgensen, Merete Mærkedahl og Niels Ellegaard. Her til pressemøde på Bakken i Klampenborg, søndag den 22. januar 2023. Cirkusrevyen har premiere den 8. maj 2023. (Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix) Foto: Keld Navntoft
Vis mere

Men generelt tør det kommende ægtepar ikke planlægge for meget, for deres ønsker for kærlighedsfesten har haft det med at ændre sig over de tre år, der er gået, siden Merete Mærkedahl gik på knæ.

»Vi snakker lidt frem og tilbage om, hvordan sådan ritualerne skal være, og det ændrer sig faktisk også lidt fra år til år, hvad vi synes -– altså, der kan man også ændre sig som menneske i forhold til, hvordan man synes, det skal foregå,« siger Merete Mærkedahl.

Dog er der én detalje, der er på plads om dagen, hvor hun skal have sin Anna Winfeld.

»Nu er vi begge ateister, så det kommer ikke til at foregå i en kirke i hvert fald,« slår den 41-årige skuespillerinde fast.