Melvin Kakooza var klar til at debutere som 'X Factor'-vært, da han tilbage i februar pludselig blev ramt af en tumor i hjernen. Nu fortæller han om den chokerende oplevelse.

»Det var mærkeligt. Jeg havde overhovedet ikke forestillet mig, at det var en tumor,« fortæller den 29-årige komiker og tv-vært tirsdag aften i TV2's 'Go' Aften Live'.

Han havde forinden haft lidt hovedpine og troede bare, der var tale om stress, og derfor havde han også booket et sommerhus i uge syv, så han var klar og udhvilet til det forestående job som vikar for Sofie Linde i 'X Factor'.

»Lige da jeg får det at vide, går klappen ned. Man bliver ramt i ubalance. Man ved ikke, hvad man skal sige,« forklarer Melvin Kakooza, der den 18. februar røg på operationsbordet og fik fjernet en seks centimeter lang og tre centimeter bred tumor fra hjernen.

Melvin Kakooza og hans lillebror på den røde løber ved Zulu Awards i KB Hallen torsdag den 29. april 2021. (foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix 2021).
Melvin Kakooza og hans lillebror på den røde løber ved Zulu Awards i KB Hallen torsdag den 29. april 2021. (foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix 2021). Foto: Martin Sylvest
Vis mere

Melvin Kakooza fortæller, at han efter operationen i starten hverken kunne tale eller synke, hvilket var en meget mærkelig oplevelse, som han klarede sig igennem med hjælp fra sin familie og humor.

Blandt andet sagde han som noget af det første til sin mor, at han ikke ville have flere stikpiller, fortæller han med et smil.

Melvin Kakooza har nu brugt foråret på at komme ovenpå igen.

Han viste sig for første gang ved en officiel begivenhed, da han torsdag den 29. maj vandt fire ud af fire priser ved årets Zulu Awards - heriblandt prisen som årets tv-vært - og han fortæller i 'Go' Aften Live', hvor rørende det har været at modtage så meget støtte fra danskerne.

Melvin Kakooza siger, at han i dag har det meget bedre, at det går fremad og takker sin mor og personalet på Rigshospitalet, der har hjulpet ham igennem hele forløbet.

Han har selv tidligere været dårlig til at gå lægen, men opfordrer nu alle til at blive tjekket, hvis de mærker det mindste.

Arbejdsmæssigt er han også snart tilbage på benene, når han om få uger går i gang med optagelserne til en ny sæson af hans komedieserie 'Sunday'.