Sangerinden Medina og den otte år yngre Mikkel G. Jensen er det seneste kendispar, der har måttet opgive kærligheden i 2015. Se den lange liste over årets mest opsigtsvækkende skilsmisser.

»Mikkel og jeg har besluttet at gå hver til sit... Jeg elsker ham med hele mit hjerte, og vi vil altid være del af hinandens liv,« lød det fra den 33-årige Medina, der har været sammen med den otte år yngre model Mikkel G. Jensen i halvandet år.

Parret indskriver sig dermed på den lange liste over kendte og kongelige, hvis kærlighed er brast i løbet af 2015. Den mest overraskende - med det mest chokerende efterspil - var dog uden tvivl grevinde Alexandra og Martin Jørgensen.

Grevinde Alexandra og Martin Jørgensen ved parrets sidste officielle optræden til dronning Margrethes fødselsdagsfejring i Aarhus i april.
Grevinde Alexandra og Martin Jørgensen ved parrets sidste officielle optræden til dronning Margrethes fødselsdagsfejring i Aarhus i april. Foto: Henning Bagger
Vis mere

Den 8. september meddelte den tidligere prinsesse, at hun skulle skilles og senere samme dag uddybede hun sin beslutning i et åbenhjertigt interview:

»Når man kan se, at der ikke er en fælles fremtid, og at der er nogle grundværdier, vi alle sammen har i et ægteskab, der bliver for forskellige, så er man nødt til at tage det op til revision,« sagde den 51-årige grevinde Alexandra til Ritzau ifølge TV 2.

Syntes man, at grevinde Alexandras udmelding var overraskende, så var det da intet imod, hvordan sagen udviklede sig i dagene og månederne efter.

For blot to dage efter Martin Jørgensens skilsmisse fra hans 14 år ældre kone, ramte endnu et brud forsiderne. Denne gang var det den tidligere 'X Factor'-vært og arkitekt Eva Harlou, 38, der efter syv års ægteskab og to børn, sagde farvel til musikermanden Thomas Troelsen.

Grevinde Alexandra eksmand Martin Jørgensen og den tidligere 'X Factor'-vært Eva Harlou tog sammen til middag på restauranten Pluto i København i weekenden.
Grevinde Alexandra eksmand Martin Jørgensen og den tidligere 'X Factor'-vært Eva Harlou tog sammen til middag på restauranten Pluto i København i weekenden. Foto: Henrik R. Petersen / HER & NU
Vis mere

Og under en måned efter deres respektive skilsmisser viste Martin Jørgensen og Eva Harlou sig sammen i byen. Noget, de efterfølgende har gjort adskillige gange. Men om de to er kærester eller ej, er der ikke noget klart svar på:

»Nogle vil meget gerne have svar på, hvorvidt Martin og jeg er kærester. Der bliver spurgt igen og igen, og vi har ikke kommenteret det. For det første er det vores ret at have vores privatliv i fred, og for det andet er der måske ikke et klart svar lige nu. Martin og jeg nyder hinandens selskab og støtter hinanden, men vi tager det stille og roligt. Vi tænker meget på børnene,« fortalte Harlou til Her & Nu i november.

Et andet par, der måtte tage vielsesringene af, var 33-årige Christiane Schaumburg-Müller og rapperen L.O.C., 36. Efter syv år som kærester - heraf to et halvt som ægtefolk - var det slut.

Christiane Schaumburg-Müller og L.O.C. sammen til finalen på 'Voice - Danmarks største stemme' i 2012.
Christiane Schaumburg-Müller og L.O.C. sammen til finalen på 'Voice - Danmarks største stemme' i 2012. Foto: Søren Bidstrup
Vis mere

Men ekserne er efter alt at dømme stadig gode venner, fortalte hun til Billed-Bladet i november:

»Det betyder rigtigt meget, at Liam stadig er i mit liv. Jeg kunne faktisk slet ikke forestille mig, at han ikke var det. Hvis jeg skulle udfylde nogle papirer med 'hvem skal kontaktes i tilfælde af...', så er det stadig min mor og ham jeg vil nævne.«

Og da rapperen blev fejret i Aarhus på sin fødselsdag, dukkede Christiane da også uanmeldt op.

Et andet par, der kun lige præcis nåede at fejre to års bryllupsdag er Louise og Jes Dorph Petersen. Den 8. december meddelte de to, at de skulle skilles, men allerede i september oplyste Louise Dorph, at parret ikke længere boede sammen. Det skete nogle dage efter at det kom det frem, at Jes Dorph holdt pause fra sit nye værtsjob på 'Go Aften Danmark' for at gå i behandling for alkoholmisbrug.

Jes Dorph-Petersen sagde ja til sin Louise lørdag den 5. oktober 2013.
Jes Dorph-Petersen sagde ja til sin Louise lørdag den 5. oktober 2013. Foto: Jens Astrup
Vis mere

Jes Dorph var i øvrigt tilbage på skærmen i oktober.

Mens Louise og Jes Dorph Petersens skilsmisse efter alt at dømme er foregået i al fordragelighed, så var der noget mere drama forbundet med Lars von Triers skilsmisse fra sin kone gennem tyve år, Bente Trier.

Lars Von Trier og Bente Trier skal skilles efter 20 års ægteskab.
Lars Von Trier og Bente Trier skal skilles efter 20 års ægteskab. Foto: Z5466/_Britta Pedersen
Vis mere

Den 4. september oplyste filminstruktøren skilsmissen, og bare en uge afslørede han, han havde været sin kone utro med den debuterende forfatter Jenle Hallund, der netop havde udgivet romanen 'Mænd bærer min kiste'. En karakter i bogen ved navn 'geniet' skulle ifølge Trier være baseret på ham, og han indrømmede i en pressemeddelelse at have haft en seksuelt forhold til forfatteren.

»Min kommentar er at bogen, for at føje spot til skade, med en modbydelig sadistisk fryd går efter at ydmyge min kone. Tarvelighederne fyger og jeg kan ikke tage afstand nok fra denne bog og dens forfatter,« lød det fra Lars von Trier.

 

Andre læser også