TV-og radiovært Mayianne Dinesen fik nok af rampelyset. I dag er hun blevet iværksætter og brygger sin egen plantebaserede vandkefir-drik, der har fået navnet MyMaya.

»Jeg brygger vel omkring 200 liter om ugen i øjeblikket i mit lille bryggeri på Østerbro, og jeg er startet helt fra bunden,« siger den tidligere radio- og tv-vært Mayianne Dinesen.

Tidligere har hun også været kendt for at danne par med sangeren Prince og derefter sanger og skuespiller Jimmy Jørgensen.

I dag er hun kæreste med meditationsinstruktør og forfatter Henning Daverne.

TV-vært Mayianne Dinesen springer ud som iværksætter
TV-vært Mayianne Dinesen springer ud som iværksætter
Vis mere

»Henning har givet mig den ro, jeg har ledt efter. Efter jeg mødte ham, har jeg også uddannet mig til mindfulness-instruktør, og nu er jeg altså også blevet iværksætter,« fortæller Mayianne Dinesen.

»Jeg fik ideen til at brygge min egen vandkefir, da jeg var på en rejse til Bali og fik problemer med maven. Derhjemme drak og bryggede jeg selv kefir hele tiden, men den kefir, jeg kunne købe og brygge af de lokale ingredienser, smagte meget anderledes end den, jeg bryggede på køkkenbordet derhjemme.«

Mayianne Dinesen gik derefter i gang med at undersøge, hvad der skulle til for at fremstille sin egen vandkefir, som kunne sælges i Danmark.

»Jeg skulle blandt andet undersøge, hvilke bakterier og gærstoffer kefir egentlig består af, og hvordan jeg kunne opskalere fra køkkenbordsstørrelse til stor produktion, så det kunne opfylde kravene, når det skulle fødevaregodkendes.«

Derefter brugte Mayianne Dinesen hele sin opsparing og pension på blandt andet at købe en 500 liter stor tank. Hun lejede et lokale og helligede sig livet som iværksætter på fuld tid.

»Jeg fik Danmarks Tekniske Universitet til at hjælpe med forskning og udvikling af storproduktion, Kennet Duedal Petersen, en erfaren fødevarekonsulent fra Arla, og brygmester Tobias Jensen til at rådgive mig.«

»Min bror pantsatte sit hus til en kassekredit i banken - og så gik jeg ellers bare i gang,« fortæller Mayianne Dinesen.

Kefir er opbygget på en starterkultur ligesom surdej, og en bryggeproces tager ca. tre dage. Derefter bliver det hældt på flasker, og Mayianne Dinesen leverer det til få men udvalgte butikker.

Maryanne Dinesen deltog i Vild med Dans i 2005
Maryanne Dinesen deltog i Vild med Dans i 2005
Vis mere

»Min vandkefir indeholder nogle af de samme slags mælkesyrebakterier, som også er i yoghurt, men her er de naturligt fri for laktose og gluten, fordi de er plantebaserede og veganske.«

I dag lever Mayianne Dinesen et helt andet liv, og hun savner ikke mediebranchen.

»Jeg savner mine søde kollegaer, men ikke det stress mediebranchen er kendt for. Jeg kan udfolde mig i mit eget univers og kun lave de ting, jeg synes er fedt,« siger hun.

Vil du smage Mayianne Dinesens vandkefir, MyMaya, kan du blandt andet købe det i Mad & Vin i Magasin og Aarstidernes Gårdbutik i Humlebæk.