»Passer du godt nok på dig selv?« spørger Mattias Hundebøll sine følgere i en story på Instagram.

I samme omgang peger han på den skaldede plet, der lige bag hans øre er opstået i hans ellers fyldige hårpragt.

Pletten er den fysiske manifestation af den stress, der det seneste år har gjort sin entre i Mattias Hundebølls liv og legeme.

»Jeg har det jo egentlig meget godt på familie- og privatfronten, men jeg har simpelthen for meget arbejde. Mange af tingene er ulønnede, men jeg laver dem, fordi jeg simpelthen ikke kan lade være,« fortæller han, da B.T. fanger ham over telefonen.

Her viser Mattias Hundebøll den skaldede plet, der det seneste år er vokset frem i hans hovedbund.
Her viser Mattias Hundebøll den skaldede plet, der det seneste år er vokset frem i hans hovedbund. Foto: Privat
Vis mere

»Der har været for meget at se til, så den her skaldede plet er bare vokset og vokset.«

Det er ikke første gang, den 38-årige mand, der både kan skrive tv-vært, journalist, rockmusiker og podcastvært på cv'et, har fået en skaldet plet.

Det skete også for seks-syv år siden. Lægen sagde dengang, det var stress. Derfor er Mattias Hundebøll også ekstra opmærksom nu.

»Man er nødt til at lytte efter og turde at italesætte: 'Prøv at høre her, jeg er presset'. Mange siger først fra, når de går ned med et brag.«

De seneste tre dage har han opholdt sig i et sommerhus på Assens. For at få lidt ro på. Og for at arbejde.

Selv om coronasituationen har betydet, at flere af hans projekter – heriblandt en foredragsturné – er blevet aflyst, har han nemlig rigelig at se til.

Foruden at arbejde som journalist på 'Go' morgen Danmark' laver han podcasten 'Fårking far', børnelydsuniverset 'Konfettifabrikken', der består af otte forskellige podcastserier, en børnebog og meget mere.

Samtidig insisterer han på at være verdens bedste far for sine børn.

»Man vil jo gerne have arbejde, der giver penge, og som man kan være stolt af, og samtidig vil man gerne være den overskudsforælder, der henter tidligt, har tid til at lege og så videre. Det kan godt hobe sig op.«

»Jeg har så meget, jeg gerne vil, og jeg siger bare ja til alt. Der skal måske skrues lidt ned for blusset,« lyder fra Mattias Hundebøll, der altså ærligt erkender, at han nok bør sige ja til lidt færre ting.

Han taler generelt meget åbent om sin situation, for han mener, det er vigtigt ikke at gemme den slags væk.

Flere af hans familiemedlemmer er før gået ned med stress, og det ligger ham derfor på sinde at tale højt om den belastning, der ifølge Stressforeningen dagligt påvirker 430.000 danskere.

»Jeg kunne godt lade håret gro og skjule pletten. Men jeg synes ikke, man skal skamme sig over det. Derfor tænkte jeg også, at jeg ville fortælle om det på Instagram,« fortæller han.

Siden han har gjort det, er det væltet ind med reaktioner. Folk takker, fordi han tør tale højt om emnet.

»På den måde har mit opråb haft en positiv afsmitning.«

»Det kan godt være, man siger, at vi er verdens lykkeligste folk, men jeg tror også, vi er verdens mest stressede folk. Der er så mange forventninger at leve op til. Nok mest fra os selv,« siger han.

Forventningerne vil Mattias Hundebøll skrue lidt ned for, men først har han lige nogle deadlines, der skal nås.

Når det bliver aften, skal han meditere. Det har han aldrig gjort før. Men hans kammerat, der arbejder med den slags, har lavet et meditationsforløb og sendt det til ham.

»Jeg er jo ikke den spirituelle type, men han har lavet det specifikt til knudemænd,« fortæller Mattias Hundebøll med et grin.

Trods skepsis agter han at prøve det. 20 minutter varer det cirka, og den tid er jo godt givet ud, hvis det kan hjælpe.

»Det er jo ikke for sjov, når man har en skaldet plet på størrelse med en femkrone.«