Matt Damon kan godt finde vindjakken frem, for han er landet i et regulært stormvejr på sociale medier.

Stormvejret skyldes en kommentar, som den 50-årige skuespiller er citeret for i en længere artikel med den engelske avis The Sunday Times.

Det skriver ET Online.

Artiklen udkom søndag, og kommentaren handler om, at det først var for nylig, at han stoppede med at bruge nedsættende ord om folk fra LGBTQ-miljøet.

Noget han kun stoppede med, fordi hans datter påpegede, at det var forkert at bruge ordet 'faggot' (bøsserøv) om homoseksuelle.

»Jeg lavede en joke for nogle måneder siden og modtog bagefter et nedskrevet brev fra min datter,« siger Matt Damon, der har tre døtre på henholdsvis 10, 12 og 15 år med sin hustru, Luciano Barroso.

Han nævner ikke, hvilken af døtrene der protesterede mod hans sprogbrug.

»Hun (datteren, red.) forlod bordet, vi sad ved. Jeg sagde til hende, at det bare var en joke fra filmen 'Stuck on You', men hun gik simpelthen ind på sit værelse og skrev et langt og smukt brev, hvori hun forklarede, hvorfor jeg ikke skulle bruge ordet,« fortæller skuespilleren.

Han siger videre, at det pågældende skældsord for homoseksuelle er et ord, som var normalt at bruge i hans barndom, men han understreger, at han som følge af datterens brev nu har forstået, at han ikke skal bruge det igen.

Dette ændrer dog ikke på, at mange folk er rasende på skuespilleren. De mener, at det er alt for sent, det går op for ham, at man ikke skal bruge den slags ord.

På især Twitter er det strømmet ind med opslag fra folk, der langer ud efter Matt Damon og fra folk, som ikke forstår, hvorfor han overhovedet har valgt at fortælle den historie til offentligheden.

ET Online har forsøgt at få en kommentar til kritikken fra Matt Damon, men hans talsperson er i skrivende stund ikke vendt tilbage på mediets henvendelse.

Man skulle dog tro, at skuespilleren på forhånd vidste, at han ville få hug for interviewet i The Sunday Times.

I hvert fald siger han i artiklen, at han med tiden er blevet mere og mere påpasselig med at snakke med journalister, fordi det ofte ender galt for ham.

»De ting, man siger, bliver ofte forvredet ud af kontekst, så I får den bedste overskrift, fordi I har brug for kliks. Tidligere betød det ingenting, hvad jeg sagde, fordi det ofte aldrig kom i nyhederne,« siger han i interviewet og fortsætter med en afsluttende sætning, han måske burde have overvejet at lytte til:

»Men måske det er en god ting. Det kan være, det får mig til at tie mere stille.«