En af Benedikte Dahl Jensens største successer som skuespillerinde var rollen som den voksne Ellen Skjern i tv-serien Matador.

Siden tv-serien gik over danske tv-skærme for første gang fra 1978 til 1981 har hendes liv dog taget en ganske anden drejning. Det skriver Randers Amtsavis.

En alvorlig trafikulykke fik den i dag 56-årige Benedikte Dahl Jensen til at ændre sit liv fuldstændigt.

I dag er hun psykolog med klinik i Randers.

Ulykken i 1997 efterlod hende med voldsomme kvæstelser i ryggen og nakken og et smertehelvede, der skulle vare ved i flere år.

Hun havde næsten ingen hukommelse, kunne ikke koncentrere sig og en hel nats søvn var noget, som hun kun kunne drømme om.

Hver nat måtte hun op at stå efter en halv til en hel times søvn. I samme periode gik hendes mand Bjarne ned med posttraumatisk stress. Parrets liv lå i ruiner. Ingen af dem var i stand til at hive den anden op.

Men så tog Benedikte Dahl Jensen en stor beslutning. Hun ville læse psykologi for at forstå det liv, der så ud til at skulle overtage den tidligere skuespillerindes velfungerende liv.

I 2004 stod hun med eksamensbeviset fra Aarhus Universitet i hånden efter en næsten umenneskelig bedrift.

- Jeg var jo i dyb krise, da jeg startede. Men jeg var heldig at møde et menneske, der motiverede, inspirerede og fik mig til at forstå, at tro kan flytte bjerge, siger Benedikte Dahl til Randers Amtsavis om mødet med underviseren Aase Holmgaard, der fik hende til at tro på projektet.

Og med konstante smerter, koncentrationsbesvær og en hukommelse som en si var det virkelig også et bjerg, der skulle flyttes.

- Jeg kunne ikke huske, hvad jeg lige havde læst. Derfor måtte jeg skrive alt ned på små sedler, der blev klæbet op på skabe og møbler. Jeg husker første del af studiet, som om jeg gik rundt i en tågeagtig tilstand af smerter. Læste mere eller mindre hele tiden. Sov en time. Læste. Sov endnu en time. Sådan gik mit døgn for en stor dels vedkommende, fortæller hun.

For at kunne koncentrere sig om det krævende studie valgte hun alt andet fra, venner familie og mand, og flyttede i to år på et kollegium, hvor hun kunne finde sin egen døgnrytme.

- Jeg vidste, at hvis jeg skulle i mål med mine studier, så kunne jeg ikke koncentrere mig om andet, overhovedet.

I dag har hun etableret klinik på Tøjhusvej i Randers.

Ifølge Wikipedia havde Matador-serien premiere i 1978. Serien blev en af Danmarks Radios største successer og lagde gaderne øde, hver eneste gang den blev genudsendt. Over en mio. danskere fulgte med, da DR for sjette gang genudsendte serien i 2006-2007.