Master Fatman har i årevis ulovligt samlet penge ind fra godtroende danskere under påskud af, at de ryger direkte ned til hans to Casa Gorda-børnehaver i Brasilien - men det er fup, skriver Ekstra Bladet søndag.

Ekstra Bladet har opsøgt børnehaverne, og virkeligheden er, at den ene aldrig har været åben, mens den anden lukkede ned i januar i år, fordi den ikke har modtaget de penge, Fatman har lovet.

Master Fatman, med det borgerlige navn Morten Lindberg, fortæller ellers på sin hjemmeside, i medierne og senest ved et støttearrangement i juli i Århus, at børnehaverne kører, som de skal.

E-mails, Ekstra Bladet er i besiddelse af, viser, at Morten Lindberg har vidst, at børnehaverne ikke kørte, men alligevel er han fortsat med at samle penge ind. Det kan nu gå hen og give ham alvorlige problemer, vurderer professor i strafferet, Lars Bo Langsted.

- Samler han penge ind til noget, han godt ved, de ikke kommer til at gå til, så er det bedrageri. - Det afgørende er, om de mennesker, der har givet penge, ville have gjort det, hvis de havde kendt sandheden. Og det kan man jo godt stille spørgsmålstegn ved her, siger han til Ekstra Bladet.

Ifølge Københavns Politi har Master Fatman har aldrig søgt om den lovpligtige tilladelse til at bedrive indsamling. Efter Ekstra Bladets henvendelse har det derfor beordret Casa Gorda til øjeblikkeligt at stoppe indsamlingen og samtidig underrettet 'øko-krim'.

Master Fatman indrømmer over for Ekstra Bladet, at han ikke har styr på, hvor alle pengene er blevet af, men benægter, at de er gået i hans egne lommer:

- Det hele er noget værre rod, men én ting er sikkert. Jeg har ikke brugt en eneste krone på mig selv, siger han.