Baronesse Helle Reedtz-Thott er flyttet i eget bondehus med sine to sønner, så den ældste kan komme den skole, forældre ønsker han skal gå i.

Skolen tæt på Gavnø Slot huede ikke baronesse Helle Reedtz-Thott. Derfor er hun og to børn flyttet fra Gavnø Slot og ind i bondehus i et andet skoledistrikt. Men tvivl om familien overhovedet boede på den nye adresse, fik Næstved Kommune til at gå ind i sagen.

Baronesse Helle Reedtz-Thott og sønnerne Louis, 7, og Holger, 5, deler ikke længere adresse med deres far baron Otto Reedtz-Thott og familiens yngste, datteren Eloise på 2, kunne Se og Hør for nylig berette.

For efter sommerferien skal parrets ældste søn Louis i skole, men den nærmeste - Sydbyskolen i Næstved - er ikke familiens foretrukne, det er derimod den langt mindre og idyllisk placerede Rønnebæk Skole.

Men det er den også af mange andre i kommunen, så selvom der i Danmark er frit skolevalg, er der så meget rift om pladserne på skolen, at selv ventelisten til tider er lukket.

Derfor valgte baronessen at flytte fra hjemmet på Gavnø med sine to ældste sønner til et bondehus, tæt på slottet, men i et andet skoledistrikt.

Men for uger siden kunne Se og Hør efter observation af huset berette, at baronessen og børnene slet ikke opholdt sig på stedet. Og den tvivl fik borgmester i Næstved Kommune, Carsten Rasmussen (S) til at gå ind i sagen og kræve, at der blev undersøgt, om familien overholdt bopælsloven.

- Der blev sået tvivl om, hvorvidt de overholdt loven, og den slags tager vi naturligvis alvorligt, fortæller vicekommunaldirektør Poul Kold.

Får en kommune som Næstved nys om, at en person ikke bor det sted, vedkommende har opgivet som adresse til folkeregistret, så skal sagen undersøges. Det står i Cpr-lovens §10, hvor der også står, hvad kommunen kan bruge af midler til at tjekke vedkommende. Og her har kommunen ret til at bede om oplysninger fra Post Danmark, teleselskaber, boligselskaber, bank og andre foreninger tilknyttet person.

Havde den slags i Reedtz-Thott-tilfældet vist, at adreseændringen var ren proforma, ville borgmester Carsten Rasmussen have undersøgt, om børnene i kunne tages ud af Rønnebæk Skole. Men så langt kommer det ikke.

- Vi har spurgt familien selv, om det forholder sig, som de siger, så en del af det vurderes på tro og love, men andre ting har vi selv tjekket og de bor, hvor de siger. Så der er ikke noget at komme efter. Sagen er lukket, og det er ikke sådan at vi følger familien fremadrettet, forklarer viceborgmesteren.

Helle Reedtz-Thott forklarer overfor bt.dk, hvorfor hun og Otto Reedtz-Thott har valgt den utraditionelle løsning at flytte hver for sig, for at få sønnerne ind i den ønskede skole.

- Som alle andre forældre ønsker min mand og jeg det bedste for vores børn. Det gælder også valget af skole. Vi har valgt Rønnebæk Skole, fordi det er en dansk folkeskole med en ambitiøs og visionær ledelse, et fantastisk dygtigt lærerteam og nogle helt unikke omgivelser med en stærk grøn profil, skriver Helle Reedtz-Thott blandt andet i en mail.

Hun forklarer endvidere, at parret, for at få deres børn ind på Rønnebæk Skole, er flyttet fra hinanden.

- Vi har fulgt reglerne til punkt og prikke, hvilket betyder, at vores skolesøgende børn og jeg har været nødsaget til at skifte bopæl. Det har ikke været en let beslutning, mens set i lyset af at det er til stor glæde for vores børn, så er det et lille offer. Det vigtigste for min mand og jeg er, at vores børn er glade, skriver Helle Reedtz-Thott.

Læs mere om polemikken i dagens udgave af BT