Han har råd til at rejse, hvor end han vil i verden. Men da den kendte iværksætter holdt fem ugers sommerferie, valgte han modsat mange af os andre at blive under hjemlige himmelstrøg. Og arbejdede.

»Det har været skide sjovt,« siger Martin Thorborg med et hjerteligt grin om sommerens bijob. Hvor han – samtidig med at han også passede sit job som direktør – otte timer dagligt langede fadøl over disken.

»Vi åbnede en bar i vores have i Gudhjem. Og der har jeg stået ved fadølshanen i hele min sommerferie og skænket øl og serveret gin & tonic,« fortæller han glad.

Det er et par år siden, at Martin Thorborg sammen med sin kone, Jannie, købte et hus i den bornholmske by, som de begge har forelsket sig i.

Martin Thorborg med Jannie Buch, som han for nylig blev gift med. Nu hedder de begge Buch Thorborg til efternavn.
Martin Thorborg med Jannie Buch, som han for nylig blev gift med. Nu hedder de begge Buch Thorborg til efternavn. Foto: Privatbilleder
Vis mere

»Alt er smukt, og folk er søde,« siger han om byen og øen, hvor parret hurtigt fik venner. Blandt andet et dansk-australsk par, som har et bryggeri på øen, men manglede et sted at sælge det.

»Hvorfor ikke gøre det i vores garage?« foreslog Martin Thorborg. Og så grinede de meget af det.

Men driftig som han er, søgte han alkoholbevilling. Og da den var i hus, besluttede de altså i sommer at slå garageporten op og åbne en bar.

»Jannie har jo også været iværksætter næsten altid, så vi syntes, at det var et sjovt projekt at lave med vores venner. Og så kunne jeg selvfølgelig ikke holde mig væk,« forklarer han med et smil om de mange timer bag fadølsanlægget, som han også har brugt til at indsamle erfaring.

»Det var rart at vide, hvordan det kørte, når man nu skal have et hotel,« tilføjer Martin Thorborg, som – ja – også er gået hen og blevet hotelejer sammen med sin kone. Og derfor har han tilbragt sine timer i baren med at udvikle nye drinks til det nye hotel.

»En 'Gin over Gudhjem', som er en stor økogin, en god tonic og havtornsaft fra en farm tæt på og nogle bær. Og så har jeg også været på æblerov og lavet en ævle bævle. Simple opskrifter, som unge mennesker kan finde ud af at lave,« smiler han veltilfreds og medgiver, at parløbet med hans kone er perfekt.

»Vi har det sjovt sammen. Og det unikke er, at fordi vi har hver vores forretninger, bliver vi ikke irriterede over, at den ene part pludselig må løbe midt i maden.«

»Så kan det godt være, at man lige har sat sig til bords på Søllerød Kro, men der er en forståelse, der gør det lidt nemmere,« fortæller Martin Thorborg, som i sensommeren tog navneforandring.

Martin Buch Thorborg hedder han nu. En fusion mellem sit og sin nye kones efternavn, Jannie Buch, søster til iværksætter Jesper Buch.

Martin Thorborgs ambitioner er i dag ikke specielt store. Faktisk kan det gøre ham helt høj, at han sammen med sin kone har købt og åbner et hotel i Gudhjem.
Martin Thorborgs ambitioner er i dag ikke specielt store. Faktisk kan det gøre ham helt høj, at han sammen med sin kone har købt og åbner et hotel i Gudhjem. Foto: Bax Lindhardt
Vis mere

»Vi kom til at snakke navne, og så sagde hun 'kunne det ikke være sjovt'. Og jo, hvorfor ikke. Jeg tænkte, at det egentlig var meget hyggeligt, og navnet Buch er jo også iværksætteri, så det var egentlig bare en indskydelse. Ikke nogen stor ting,« forklarer Martin Thorborg, som blev gift i sensommeren med sin Jannie.

Og snart slår parret Buch Thorborg altså dørene op til deres første fælles con amore-projekt. Hotellet i Gudhjem, som Jannie er direktør for og skal drive i det daglige.

»Så baren i haven var bare opvarmning.«

»I dag er mine ambitioner ikke specielt store. Ikke fordi jeg har lyst til at gå på pension, for jeg vil stadig gerne blive ved med at bygge oven i dét, jeg har. Og hvis det er en bar i Gudhjem, er det fint med mig. Det behøver ikke være stort,« siger Martin Thorborg, som fortsat er direktør i regnskabsfirmaet Dinero, som han selv var med til stifte i 2010. Og der har han tænkt sig at blive nogle år endnu for at fuldføre sin vision.