Lyt til artiklen

Det, der blot var et rutinemæssigt nummerpladetjek, viste sig at få langt alvorligere konsekvenser for grevinde Alexandras eks-mand Martin Jørgensen.

I marts blev den 38-årige reklamemands Mercedes-Benz GL stoppet af politiet tæt på hans bopæl på Islands Brygge, fordi der ikke var betalt forsikring på bilen. Rutinemæssigt bad ordensmagten Martin Jørgensen om at b.læse i alkometeret. Og så klappede fælden.

»Jeg er meget ked af det. Jeg er utrolig skuffet over mig selv og ked af, at jeg har såret så mange omkring mig. Jeg har sat dem i en forfærdelig situation, og det er ikke fair, hvis andre bliver inddraget i sagen,« siger Martin Jørgensen til Her&Nu.

VED DU NOGET? SÅ KONTAKT BT PÅ 1929@BT.DK

Alkometeret gav et udslag en smule over den tilladte promille på 0,5, og derfor blev han taget med på stationen på Halmtovet for at få taget en blodprøve.

Han fik dog efterfølgende lov til at tage hjem igen. Nu skal politiets jurister vurdere, om der skal rejses sag mod Martin Jørgensen eller ej. Grevinde Alexandras eks-mand risikerer en betinget frakendelse af kørekortet og en bøde.

Til Her&Nu forklarer en tydeligt rystet Martin Jørgensen, at han sent om natten tog bilen for at hente nogle cigaretter, da han blev stoppet af politiet. Efter eget udsagn vidste han ikke, at han havde en promille, da han satte sig bag rattet. Ellers havde han aldrig gjort det, forsikrer han.

Martin Jørgensen beklager hændelsen dybt.

Bilforsikringen, som var årsagen, til at politiet i første omgang stoppede ham, er i mellemtiden blevet betalt. Martin Jørgensen fik overdraget den 811.000 kroner dyre Mercedes i forbindelse med skilsmissen fra grevinde Alexandra.