Lyt til artiklen

Siden 1950erne har Malene Schwartz båret en særlig ring ved mange festlige lejligheder.

Men nu synes den 86-årige skuespiller, at ringen fortjener et bedre liv, end hun kan give den.

Derfor kan den blå akvamarinring nu blive din.

»Jeg vil da tage en sørgelig afsked med den, men jeg er sikker på, at den får det godt hos en ny ejer, som kan bruge den, som den fortjener,« siger hun ifølge en pressemeddelelse fra Auktionshuset Bruun Rasmussen.

»Jeg har været utroligt glad for ringen, som har fulgt mig i et langt liv. Den fortjener at blive båret til store festlige lejligheder, som jeg selv har gjort det tidligere. Så nu synes jeg, det er på tide, at den får et nyt liv.«

Der er tale om en elegant cocktailring med en blå akvamarinsten, der har været i Malene Schwartz' eje, siden hun i 1950erne fik stenen foræret af nogle venner, som havde købt den på en rejse til Amazonas' miner i Brasilien. Herefter fik hun den selv lavet til en ring.

22. september kommer ringen under hammeren hos Bruun Rasmussens auktionshus i Bredgade, hvor Malene Schwartz forventer selv at dukke op, så hun kan følge sin ring, når den sendes afsted til en ny ejer.

Ringen er af 18 karat hvidguld og prydet med en facetslebet brasiliansk akvamarinsten på cirka 53,33 karat og fattet hos kongelig hofjuvelerer A. Dragsted.

Malene Schwartz' cocktailring kan nu blive din.
Malene Schwartz' cocktailring kan nu blive din. Foto: Bruun Rasmussen
Vis mere

Ifølge smykkespecialist hos Bruun Rasmussen, Katrin Mikkelsen Sørensen, er der tale om en usædvanligt stor og flot sten:

»Til den kommende auktion måtte vi have stenen ud af fatningen og veje den, fordi den er så usædvanlig både i farve og størrelse,« fortæller hun.

Ringen er vurderet til 10-15.000 kroner og kan inspiceres hos Bruun Rasmussens i Bredgade fra 15. til 19. september, inden den kommer under hammeren 22. september.