Smykkedesigneren Mai Manniche er træt af, at andre skal blande sig i, hvad hun vejer.


Seerne kunne i går følge smykkedesigneren Mai Manniche, der i TV3s nye reportageserie 'Kræsne Købere' leder efter en bolig til 10 mio. kr., der både skal danne rammen om hendes privatliv og virksomhed.

Mai Manniche, der er designer og kreativ direktør i smykkefirmaet JEWLSCPH, bliver ofte set på den røde løber. På det seneste har flere medier og modeeksperten Jim Lyngvild påpeget, at Mai Manniche har tabt sig meget og er blevet for tynd.

tynde arme1

Men Mai Manniche afviser over for bt.dk, at hun vejer for lidt.

- Jeg mener, at jeg ser ud, som jeg skal se ud, siger hun og forklarer, at hun er spinkel af natur ligesom sin far.

Mai Manniche mener selv, at hun er sund og rask, og hun værdsætter en sund livsstil.

- Jeg er overhovedet ikke på kur, men jeg lever sundt og går meget op i kost og motion. For det giver mig den nødvendige energi til at passe min forretning og knokle 24/7, forklarer hun.

Anoreksi

Mai Manniche startede i 2005 sit eget smykkebrand, JEWLSCPH. I en alder af 29 år har hun allerede opnået status som en af de fortrukne smykkeleverandører til danske VIPs. Blandt kunderne er bl.a. kronprinsesse Mary og prinsesse Marie. Men også mange helt almindelige piger fra hele landet er vilde med Manniches smykker, der ofte bliver vist frem i damebladene.

- Jeg er klar over, at jeg som offentlig person bliver kigget på, og jeg ser mig selv som en god rollemodel, hvor mange med fordel kunne leve ligeså sundt, fortæller Mai Manniche og uddyber.

Paris Hilton Malibu

- Min interesse som rollemodel er dog ikke primært min krop, men mine præstationer som forretningskvinde. Jeg vil gerne inspirere andre kvinder til at kaste sig ud i det og knokle som mig for deres eget. Vi er alle forskellige og med hver vores krop. Jeg forholder mig ikke til, om andre er slanke – eller det modsatte, og jeg beder blot til, at folk heller ikke blander sig i min vægt, siger hun og understreger, at hun designer smykker til kvinder i alle størrelser.

Mai Manniche er træt af, at tynde kvinder bliver sygeliggjort i mediebilledet.

- Jeg opfatter det som en som hetz mod os slanke kvinder, hvor slanke mænd sjovt nok aldrig får påtalt deres vægt.

SPAIN/

Smykkedesigneren Mai Manniche er træt af, at andre skal blande sig i, hvad hun vejer.
Smykkedesigneren Mai Manniche er træt af, at andre skal blande sig i, hvad hun vejer. Foto: Kasper Palsnov
Vis mere

Mai Manniche blev i 2011 udnævnt som ét af talenterne i Berlingske Nyhedsmagasins Talent 100. Hun blev kåret som ét af 15 talenter inden for iværksætteri.
Mai Manniche blev i 2011 udnævnt som ét af talenterne i Berlingske Nyhedsmagasins Talent 100. Hun blev kåret som ét af 15 talenter inden for iværksætteri. Foto: Dennis Lehmann
Vis mere