Skibsrederen – 96 år og fejret i går – opfører sig nærmest som en yngre actionhelt. Sætter sig ved roret i et nyt, lynhurtigt skib – en fødselsdagsgave til sig selv.

I går kunne han fejre sin 96 års fødselsdag, men han har absolut ingen planer om at sætte sig passivt hen i en dyb øreklapstol med fødderne oppe. Nej, det er noget med vind i håret og fuld fart frem, som var han en meget yngre actionhelt. I de næste uger giver den 96-årige skibsreder Mærsk Mc-Kinney den gas i en lynhurtig, flunkende ny lystyacht, hvor han selv sidder ved roret. Livet skal leves for fulde knob!

Det var også en skibsreder i absolut topform, der i går tog mod sine gæster, en udvalgt skare af gamle venner og familiemedlemmer.

KØB B.T. I DAG OG LÆS BLANDT ANDET:
* Danmarks rigeste mand helt privat: Sådan bor Mærsk
* Villakvarteret der giver Strandvejen baghjul
* Diskret og anonym rigdom: Mærsk hader at prale

* Møllers vaner: Sådan er dagligdagen

Gavebordet ved fødselsdagsfesten i går – holdt privat for en snæver og nøje udvalgt kreds af venner og familiemedlemmer – var fyldt op med alskens lækre sager. Dyre æsker med den chokolade, gæsterne ved, skibsrederen elsker – fransk Valrhona-chokolade og den engelske Bittermint-pebermyntechokolade. Og Grand Cru-vine fra Bourgogne og Bordeaux.

Glad, storsmilende, slagfærdig som altid, gik skibsrederen rundt og takkede hver enkelt for gaverne.

Men selv om Mærsk helt åbenlyst var lykkelig for gaveorgiet, så glædede han sig nu alligevel ekstra til i dag, hvor han har valgt at forære sig selv en mega-stor gave – en, der absolut ikke er plads til på gavebordet, eller som er sådan lige til at vikle et stykke gavepapir med sløjfe omkring:

En ny lystyacht – til ikke mindre end 60 mio. kr!

Glæder sig som et lille barn

Det er mere end et år siden, Mærsk bestilte sin fødselsdagsgave til sig selv, en Swan 82 RS fra det finske værft Nautors Swan. Swan-bådene regnes for verdens absolut bedste lystfartøjer. Mærsk Mc-Kinney glæder sig ifølge en kilde i rederiet 'som et lille barn' til at sidde ved roret (der er faktisk hele to) i de næste uger, hvor han ventes at få følgeskab af sin nye veninde, lensgrevinde Bente Bernstorff-Gylden­steen. Hun har en lejlighed i Toldbodgade i København, men de er begge glade for det frie liv på søen.

Næppe havde festrusen fra i går lagt sig og søvnen tørret af øjnene, før skibsrederen i dag med privatfly rejste af sted til Finland, hvor den flunkende nye 82 fod sejler ligger klar.

To nøje udvalgte besætningsmedlemmer, som fast skal være tilknyttet skibet, er allerede rejst i forvejen til værftet for at rigge skibet til.

Inden for de nærmeste dage ventes skibet så at sejle af sted mod København, hvor det vil lægge til i Tuborg Havn.

Ane holdt talen

I Mærsk-koncernen ville ingen i går oplyse nærmere om gårsdagens fødselsdags-festligheder.

- Festen har været omgærdet med stor diskretion. Vi kan bekræfte, at rederen festede med venner og familiemedlemmer. Men præcis med hvor mange, hvor og hvordan, ved vi simpelthen ikke. Intet er sluppet ud til os, siger Michael Storgaard fra informationsafdelingen i Mærsk A/S.

Ifølge B.T.s kilder var nære venner som maleren Per Kirkeby, modeparret Margit og Erik Brandt og tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann blandt de inviterede gæster.

Blandt de inviterede var også veninden Bente, som han har kendt lige siden Anden Verdenskrig. Også hendes nu afdøde mand var en nær ven i mange år.

Datteren Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla skulle efter planen holde fødselsdagstalen. Hun er udset til at tage det store ansvar den dag, Mærsk ikke kan mere.

KØB B.T. I DAG OG LÆS BLANDT ANDET:
* Danmarks rigeste mand helt privat: Sådan bor Mærsk
* Villakvarteret der giver Strandvejen baghjul
* Diskret og anonym rigdom: Mærsk hader at prale

* Møllers vaner: Sådan er dagligdagen