»Det var sjovt. Det var meget anderledes, og det er ikke noget, jeg har prøvet før.« Sådan lyder ordene fra Mads Steffensen, efter han lørdag for første gang afholdt 'Mads og Monopolet' som et drive-in-show.

Det hele foregik på en kæmpe parkeringsplads ved Københavns Lufthavn. Da klokken slog 17, var parkeringspladsen fyldt godt op, og det er der ikke noget at sige til.

Hver lørdag mellem klokken 9 og 12 er der nemlig normalt cirka en million danskere, der tuner ind på DR P4, hvor programmet normalt bliver sendt. Programmet er DR's mest populære, og derfor havde mange lyttere da også fundet vej til drive-in-udgaven.

»Det var skørt at kigge ud over pladsen, og så var den fyldt med biler. Og så var bifaldene jo afløst af båthorn,« fortæller Mads Steffensen og fortsætter:

»Båthornene virkede faktisk, som et bifald ville have gjort. Det var egentligt meget rørende, for jeg har hele tiden tænkt på, hvordan vi kan connecte med folk, når de sidder i deres biler. For når vi er ude i koncerthuse, på teatre og sådan noget og lave det, så kan man jo se og mærke folk på en anden måde.«

Mads Steffensen, som har sendt programmet siden 6. september 2003, havde dog intet at være nervøs for. Alt gik nemlig, som det skulle:

»Men man kunne faktisk også mærke folk på den her måde. Det kom faktisk lidt bag på mig. Rørende er måske ikke det helt rigtige ord, men det var henne i retning af det.«

Publikum tog rigtig godt imod den nye version af 'Mads og Monopolet', hvor panelet denne lørdag bestod af Signe Lindkvist, Nikolaj Kopernikus og Simon Jul. Konceptet var dog det samme, som det plejer. En lytter ringer eller skriver ind til monopolet med et dilemma eller spørgsmål, som panelet så vil forsøge at løse eller give et svar på.

Ved Folkemødet i 2016 var Mads Steffensen ordstyrer hos PFA Pension.
Ved Folkemødet i 2016 var Mads Steffensen ordstyrer hos PFA Pension. Foto: Nils Meilvang
Vis mere

Og det var da også en glad Mads Steffensen, som efter showet kunne lægge en video på sin Instagram-profil, hvor publikum dytter helt vildt.

Til opslaget skriver han: 'En sen lørdag eftermiddag sluttede perfekt på en p-plads i København. Drive-in med 'Mads & Monopolet' og et generøst publikum. Jeg har seriøst lyst til at kramme hele bilparken. Tusind tak til jer alle – I fyldte pladsen med den bedste energi. Jeg elsker mit hold.'

Mads Steffensen fortæller, at det var en fantastisk oplevelse, og at folk endda vinkede ud ad vinduerne i deres biler:

»Det var altså meget fedt,« griner han, da B.T. fanger ham over telefonen.

Selvom det var fedt, at folk både vinkede og dyttede, så er Mads Steffensen dog lidt i tvivl om, om det overhovedet er lovligt, at folk giver den gas med at trykke på deres båthorn:

»Faktisk tror jeg slet ikke, de må dytte. Men det var en fed oplevelse.«

De, som gerne vil opleve 'Mads og Monopolet' på denne måde, kan nå det endnu. Programmet bliver nemlig også vist som drive-in i Herning, Aarhus, Odense og Aalborg.

»Jeg glæder mig. Jeg synes, det var en rigtig god oplevelse. Det var sjovt, og det fungerede. Og det var jeg selvfølgelig glad for,« siger Mads Steffensen afslutningsvis.