Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Mads Christensens er blevet mødt med massiv kritik efter sit seneste Instagram-opslag.

I opslaget fortæller den 56-årige forfatter og foredragsholder, eller som han helst vil tituleres, 'mediefidus', at han har fået sit andet stik med vaccine mod corona.

Men det er især én vending, som har fået kritikken til at hagle ned over 'blærerøven' på de sociale medier.

'Og uden pas er man et B-menneske med en gul stjerne på frakken,' skriver han i sit opslag.

Det har fået mange til at kritisere Mads Christensen, fordi de mener, han hentyder til jødeforfølgelsen under Anden Verdenskrig.

'Historieløst, privilegieblindt. Fjols,' skriver en.

'Du sammenligner simpelthen en vaccine med holocaust? Håber, du får åbnet øjnene og kan se det fuldstændige vanvittige i det,' skriver en anden.

'Det er cirka det dummeste opslag, jeg endnu har set på Insta. Du er bedre end det her. Stram op!,' skriver den tidligere udenrigsminister Kristian Jensen.

»Det var da også dumt, men det var det billede, som sprang i hovedet på mig, da jeg skrev det,« siger Mads Christensen til B.T. og tilføjer.

»Jeg kan godt se, at det er at male med den brede pensel, hvis der er nogle, som har mistet sin oldemor under holocaust, så er det jo en usmagelig parallel at drage,« siger Mads Christensen.

Han vil dog alligevel påstå, at folk, som ikke er vaccineret, er et forfulgt folkefærd.

»Jeg synes ikke, der er lang vej til, at man får et eller andet mærke på sig, hvis man ikke er vaccineret. Der er en ubehagelig tone over for dem, der ikke er vaccineret,« siger Mads Christensen.

Fortryder du, at du har sammenlignet det med jødeforfølgelse?

»Aaargh, når jeg har forklaret det, der ligger bag, så synes jeg, det var et billede, der passede. Jeg er ikke interesseret i at fornærme nogen jøder eller det, der ligner. Der er jo ikke nogen, som ryger i fængsel for at være uvaccineret – endnu,« siger Mads Christensen.

Mads Christensen vil gerne medgive, at jødeforfølgelsessammenligningen var grov, men sådan er det åbenbart i showbusiness, som Mads Christensen forklarer.

»Den var grov. Men jeg er grov. Jeg er i underholdningsindustrien, og hvis der er nogen, der synes, det var for meget, så vil jeg gerne sige undskyld, men sådan er det, når man maler med den brede pensel,« siger Mads Christensen.

Synes du, at uvaccinerede bliver forfulgt på samme måde, som jøderne fik en stjerne på frakken?

»Nej da. Men tanken om, at de, der ikke er vaccineret, får et mærke på, er ikke langt væk,« siger Mads Christensen.

Hvordan det?

»Jeg har sagtens fantasi til at forestille mig, at hvis man ikke er vaccineret, så bliver ens liv på mange måder besværliggjort på forskellige punkter. Jeg kan ikke se, det er langt væk at få et mærke på,« siger Mads Christensen.

Mads Christensen har siden lagt en video på sin Instagram, hvor han undskylder over for dem, der skulle føle sig trådt over tæerne over hans Instagram-opslag.

Andre læser også