Madonna blev endnu en gang et omdrejningspunkt ved søndagens Grammy Awards.

For efter prisuddelingen blev særligt den 64-årige sangers udseende og ansigt flittigt diskuteret på sociale medier.

Nu melder Madonna sig ind i debatten med et opslag på Instagram, hvor hun ikke lægger fingre imellem og understreger, at hun er godt og grundigt træt af at få sit udseende kritiseret.

»Igen er jeg fanget i skærene af aldersdiskrimination og kvindehad, der gennemsyrer den verden vi lever i,« skriver hun og fortsætter:

»En verden der nægter at fejre kvinder over 45 år og føler behov for at straffe hende, hvis hun fortsætter med at være viljestærk, hårdarbejdende og eventyrlysten.«

Der har gennem flere år været spekulationer om, hvorvidt Madonna har været under kniven, dog har hun aldrig selv hverken bekræftet eller benægtet rygterne.

Ifølge flere internationale medier heriblandt The Sun, udtalte Madonna tilbage i 2012, at hun ikke var imod plastikkirurgi men ikke selv ønsker at tale om det.

Ved søndagens Grammy Awards præsenterede Madonna queer-sangerne Kim Petras og Sam Smith forud for deres optræden.

Det korte øjeblik på scenen affødte et hav af kommentarer på sociale medier – mange myndet på Madonnas udseende og ansigt.

  • »Madonna, hvem? Det kan ikke være hende? Kan det?,« skrev en fan på Twitter.
  • »Madonna skal stoppe med alt sit plastikkirurgi og omfavne at blive gammel. Hun er næsten uigenkendelig på dette tidspunkt,« skrev en anden.
  • »Jeg ville ønske, at Madonna aldrig havde rørt ved sit ansigt. Der var ingen grund til det,« lød det fra en tredje.

Den 64-årige sanger har gennem sin mangeårige karriere aldrig været bange for at provokere.

I sit instagram-opslag påpeger Madonna, at i stedet for at fokusere på hvad hun sagde i sin tale, så valgte fans og medier at fokusere på de billeder en pressefotograf fik taget af hende.

Men undskylde for sin opførsel og sit udseende kommer Madonna aldrig til.

»Jeg har aldrig undskyldt for nogen af de kreative beslutninger, som jeg har taget eller den måde jeg ser ud eller klæder mig. Og jeg har ikke tænkt mig at starte,« skriver hun.

Ifølge opslaget, mener Madonna, at hun er blevet degraderet af medierne siden sin karrieres spæde start.

Alligevel stopper Madonna ikke kampen for kvindelige kunstners rettigheder – hun vil stadig skubbe grænser og kæmpe mod patriarkatet, lyder det i opslaget.

»Med ordene fra Beyoncé: 'You-won't break my soul',« afslutter Madonna og citerer sangen 'Break My soul' af den kvindelige verdensstjerne Beyoncé, der søndag skrev historie med flest vundne Grammy Awards nogensinde.