Eks-politikeren og entertaineren Jacob Haugaard spår dog ikke talkshowværten Anders Lund Madsen en stor politisk fremtid, hvis hans mærkesag er lykkelige slutninger.

Anders Lund Madsen vil gå Naser Khader og Simon Emil Ammitzbøl i bedene og stifte sit eget parti. Seriøst! Angiveligt.

- Jeg vil gerne prøve at gå ind i politik på et tidspunkt for at se, om ikke det kan lade sig gøre at lave noget rigtigt om, siger han i et interview til Politiken.

Talkshow-værten er mest kendt som det lidt finurlige troldemenneske, der går i aparte tøj og stiller mærkelige spørgsmål. Men inde under komikken lurer et ønske om at redde verden, hvis man skal tro manden selv. Og han vil ikke bare nøjes med at være medlem af et af de etablerede partier.

- Jeg vil da lave mit eget, men det skulle ikke være et fjolleparti, fastslår Anders Lund Madsen til Politiken, men siger samtidig, at han vil stå for 'alle de følelser, som folk har i slutningen af de romantiske film. Alt det, jeg lærte i 70'erne med, at kærligheden er stærkest, og at intet er større end at hjælpe hinanden'.

Det lyder ikke vanvittigt seriøst, mener entertaineren Jacob Haugaard, der kom i Folketinget i 1994 på et valgløfte om medvind på cykelstierne og nutella i feltrationerne.

- Det lugter jo langt væk af en ung pige, der sidder på sit værelse med lyserøde lampetter. Det holder ikke. Man må indgå kompromisser. Det kan godt være, at helten kysser pigen i enden, men så stikker han hende også lige i øjet med en kuglepen. Der er ingen lykkelige slutninger i politik, siger Jacob Haugaard.

Han har svært ved at se en politisk fremtid for Anders Lund Madsen som partileder eller løsgænger. I hvert fald må han finde allierede.

- Det er rasende hårdt arbejde. Og han bliver nødt til at stemme sammen med nogen. Ellers ender han bare som en tændt transistor, der står og larmer henne i hjørnet, siger han og fortsætter:

- Og så vil jeg se mærkesager. Måske noget med hunde. Man siger, at der er 50.000 stemmer i nogen, der vil gøre noget for dyrene,« anbefaler eks-politikeren, der selv droppede ud efter en enkelt periode i Tinget.