Lukas Graham, der på rekordtid er blevet udråbt som en af Danmarks største musikstjerner med sin store stemme og drengede facon, har mistet sin far. Eugene Graham døde af et hjertestop i fredags.

Det skriver Tønder Festivalen på deres officielle Facebook-side. Tidligere har Lukas Graham udtalt, at den sønderjyske festival er hans yndlingsfestival.

Elskede Tønder Festival

Eugene Graham stammede fra Irland og holdt meget af folkemusik, og han deltog på årets Tønder Festival i en ekstra stolt udgave, fordi sønnen Lukas skulle optræde. Om det skriver Tønder Festival på deres Facebook-side:

- Det er virkelig svært at forstå, det kun er få dage siden, at han og hans familie deltog i Tønder Festival. Folkemusik var meget vigtigt for Eugene, og han åbnede ikke kun dørene for danske spillesteder for mange unge og talentfulde bands fra Irland, sit eget land, og fra Amerika, men han åbnede også dørene for musikerne til familiens hjem på Christiania.Det er tydeligt, at festivalen ikke kun betød meget for Eugene Graham - Eugene Graham betød også meget for Tønder Festival.

Vil blive savnet

- Vi kommer til at savne Eugene for hans kærlighed til god musik og store opbakning til festivalen, men først og fremmest for hans måde altid at være åben, støttende og ærlig om alt på. 61 år var ikke nok for Eugene, men det er godt at have set ham så stolt af sin søn og sine døtre, og han var på alle måder glad lige før han forlod os, skriver Tønder Festival.