Her ses forsanger Lukas Forchhammer.
Her ses forsanger Lukas Forchhammer. Foto: Morten Pedersen

I et nyt interview fortæller Lukas Graham blandt andet om sin barndom på fristaden Christiania i København.

2015 har været et godt år for Lukas Graham. Senest har bandet været en tur i USA, hvor de gav en meget rost optræden på det populære talkshow Conan.

Derfor lyder det også i artiklen fra Politiken, at bandet vil satse mere på udlandet i 2016. Men tilbage til rødderne. Tidligere på året kom der en meget omtalt dokumentar 'Christianias børn - Skyggesiden af eventyret', der satte fokus på, at fristadens unge ikke alle havde en rosenrød barndom tilbage i 60'erne og 70'erne.

Graham

Graham

Selv erkender Lukas Graham, at det heller ikke altid var let på 'staden' for ham.

»Den film var for ensidig. Ja, der skete svigt, men jeg har set det samme ske i hele landet. Det foregår i alle samfundslag. Men der var da også børn herude i min generation med alkoholiske forældre, der fik tæsk og havde det ad helvede til. Og når det var rigtig skidt derhjemme, kom nogle af dem og sov her hos os,« siger den 27-årige sanger og fortsættter:

»Vi har jo den barndom, som vi har. Jeg synes, min var god. Men jeg har da også fået en rungende flad af min far. Alle har negative minder med sig. Men jeg er kommet dertil, hvor jeg er, på grund af min opvækst, og man må sige, at jeg har taget den kollektive tankegang med mig ud i livet og med i alt, hvad jeg laver.«

knox

Lukas Graham

Siden de i 2011 lagde to numre på Youtube ('Criminal Mind' og 'Drunk In The Morning'), har de haft en kometagtig karriere. Parallelt med videoerne spredte rygtet sig om et ekstraordinært liveband med en helt særlig sanger, og folk strømmede til deres månedlige koncerter på Christiania.

Efter debuten 'Lukas Graham' i 2012, der gik direkte ind på førstepladsen i Danmark og har solgt mere end 80.000 eksemplarer, skrev Lukas Graham kontrakt med den amerikanske afdeling af det multinationale pladeselskab Warner Brothers i 2013.

I forvejen var Lukas Graham allerede et navn i Tyskland, hvor de har ligget højt på hitlisterne, og i dag er et populært live-navn.
De har desuden turneret i England, Frankrig, Holland, Belgien, Sverige og Norge.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.