Lyt til artiklen

Fredag og lørdag aften rullede Lukas Grahams Danmarksturné forbi Refshaleøen på Amager.

Her kunne koncertglade gæster slukke tørsten i kolde fadøl og skråle med på hits som '7 years' og 'Drunk in the Morning'.

Men lidt af festen forsvandt, da turen gik hjem, for det udviklede sig til lidt af et trafikalt kaos. Et kaos, som Københavns Politi ellers havde forsøgt at imødekomme.

»Til alle jer, der skal til koncert eller andet på Refshaleøen i aften, er her en opfordring: Lad bilen blive hjemme! Ved tidligere arrangementer er der opstået massive kødannelser og meget ventetid, når publikum skal hjem. Tag offentlig transport, cykel eller gå derud,« skrev de på Twitter.

Video og billeder, som er taget efter koncerten, viser, at mange faktisk fulgte politiets opfordring, men det ændrede altså ikke på, at det var umanerligt svært at komme væk fra Refshaleøen igen.

Det kan koncertens hovedperson, Lukas Graham Forchhammer, selv bekræfte.

På Twitter skriver brugeren 'Lykke' følgende:

»Når I (Københavns Politi, red.) nu opfordrer 20.000 mennesker til at tage offentlig transport hjem fra koncerten, så ville det være fedt, hvis I ikke samtidig bad den eneste bus, der kører fra Refshaleøen, om ikke at køre til Refshaleøen. Det var et fantastisk show af Lukas Graham, men at der ikke bliver sørget for, at der er logistik til at transportere 20.000 gæster væk, må anses for at være en kæmpe fail af arrangørerne.«

Og det tweet har såmænd ingen ringere end Lukas Graham selv kommenteret:

»Sidder stadig i kø på vej ud.«

Et tweet, som han har sendt klokken 00.57, hvilket var godt to timer efter koncertens afslutning.

Stjernen lader dog til at tage det med et smil, for der er en stor, grinende emoji med i tweetet.

Det er da også komisk, at det skulle tage Lukas Forchhammer så lang tid at komme hjem, da han bor på Christiania, som ligger blot små tre kilometer væk.