Lukas Graham har det bedst i afslappet påklædning.
Lukas Graham har det bedst i afslappet påklædning. Foto: James Thisted

Den danske hitmusiker kan ikke lide at blive kontrolleret og fik derfor fjernet en klausul i kontrakten med hans amerikanske pladeselskab, Warner Music.

Mange amerikanere har nok fået burgeren galt i halsen, når de har set Lukas Graham dukke op på scenen i diverse Late Night-shows i Guds eget land.

Her er traditionen, at man klæder sig pænt for at gøre et så godt indtryk som overhovedet muligt, men danske Lukas Graham dukker op med omvendt kasket og simpel t-shirt. Og det er der en forklaring på.

LÆS OGSÅ: Lukas Graham: Jeg drak så heftigt at stemmen røg

Det fortæller Lukas Graham i en stor feature, som magasinet Vice har begået om danskeren.

For højst usædvanligt har Graham fået fjernet en klausul, der gør, at pladeselskabet kan diktere, hvordan artisten klæder sig.

LÆS OGSÅ: Lukas Graham besøger sin fars grav i ny musikvideo

»I USA har de en masse ting i deres kontrakter, som vi ikke har i Danmark, og jeg kan ikke lide at blive kontrolleret«, siger Lukas Graham, der fortsætter:

»Når jeg sidder i møder, og folk siger lad os ændre det her, lad os gøre sådan her, så siger jeg: Ved du hvad? Jeg bad ikke om at komme til Amerika. Jeg bad ikke om at blive fløjet herover, så jeg gør det på min måde«.

LÆS OGSÅ: Her charmerer Lukas Graham amerikansk radiovært

Den afslappede stil virker da også tilsyneladende for Lukas Graham, der tordner frem på hitlisterne i USA. Aktuelt ligger singlen ”7 Years” nummer 57 på Billboards top-100, der er en liste, som viser de 100 mest populære sange i USA netop nu. Ugen før lå danskeren nummer 96.

LÆS OGSÅ: TV: Lukas Graham imponerer igen i USA

Lukas Graham har sat kurs mod tinderne på verdens største musikmarked, men kursen, der bliver udstukket, vil altid ske på danskerens egne præmisser, understreger han.

»Jeg har et fantastisk hold omkring mig, men jeg er fucking produktet, og hvis jeg er produktet, så vil jeg bestemme, hvordan produktet skal se ud. Kommer jeg i en kasse med et lille bånd omkring? Eller kommer jeg i en brun pose? Jeg vil bestemme, hvem jeg er«, konstaterer han.

Artiklen er oprindelig bragt på herognu.dk

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.