Efter 15 år har sanger, rapper og tidligere 'Vild med dans'-deltager Lucy Love nu valgt at fortælle omverdenen om sin OCD og de tvangstanker, som i perioder har været så stor en udfordring, at hun siden 2013 har måttet holde pause fra musikken, fortæller hun.

»Det er vigtigt for mig at vise, at vi ikke er tossede. Det er meget komplekst, og der er mange, der har det i større eller mindre grad,« siger den pladeaktuelle musiker til 'Go' morgen Danmark'.

Under det aktuelle corona-udbrud har Lucy Love pludselig opdaget, hvordan folk har haft nemmere ved at forstå hende. Men samtidig har den verdensomspændende pandemi fået hende til at kæmpe med og mod sig selv.

35-årige Lucy Love – der bærer det borgerlige navn Lucy Siame – har lidt af OCD i næsten halvdelen af sit liv.

Lucy Love deltog i 2018 i 'Vild med dans' med danseren Michael Olesen.
Lucy Love deltog i 2018 i 'Vild med dans' med danseren Michael Olesen. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Tidligere var det noget med at tjekke, om alle døre var låst. Men i dag er det sygdomsangst – ofte omtalt som hypokondri – der hærger, og som i svære perioder har sendt hende til lægen en gang om ugen, fordi hun frygtede, hun fejlede noget alvorligt.

Hun kan ikke få sig selv til at røre ved håndklæder. Og når hun skal bruge toiletpapir eller køkkenrulle, undgår hun at tage de første stykker, som er blevet rørt af andre.

Det er ikke noget, hun selv kan styre, og derfor bliver hun også mødt med undren. Men i den aktuelle corona-situation, hvor samtlige danskere har fokus på god håndhygiejne og er blevet bevidste om virusspredning, føler hun pludselig, at 'alle ser verden, som den ser ud i hendes hoved', fortæller hun.

Til gengæld er hun selv kommet på lidt af en prøvelse, fordi hun har lært at tvinge sig selv til at kæmpe imod, når trangen til at vaske hænder har meldt sig i utide.

»Det er lidt syret, for alle de ting, jeg er blevet trænet i ikke at gøre, fordi det er overdrevet bekymring, er jo så det, man går ud og anbefaler nu, fordi der er noget smitte,« siger hun i interviewet.