Han fik Jesper Buch og co. til at skraldgrine i 'Løvens hule', men vejen til succes har kostet Henrik Andersen dyrt.

Den sprudlende fynbo drømmer om at få sin virksomhed Likeconcrete, der sælger designprodukter i organisk miljøvenligt beton, ud i verden.

Han ankom til 'Løvens hule' i håb om at få en investeringspartner med hjem, og det lykkedes at overbevise Coolshop-ejer Jacob Risgaard, der nu ejer 33 procent af Likeconcrete.

»Siden Jacob er trådt ind i firmaet, er det gået helt vildt fremad. Vi har ansat fem nye fuldtidsmedarbejdere og syv medhjælpere, og vi skal til at beslutte, hvor mange nye vi skal have ind,« lyder det begejstret fra Henrik Andersen om drømmen, der langt om længe begynder at blive til virkelighed.

For det har ikke været nemt at gå selvstændig som iværksætter, fortæller han.

»Jeg arbejdede som it-chef og havde en succesfuld karriere med god løn i internationale virksomheder. Jeg har blandt andet været chef for det system, der styrer alle fly i Europa,« begynder han.

»Da jeg blev 40 – og det var ikke en 40-års-krise – der tænkte jeg, at nu skulle iværksætterdrømmen udleves, og så gik jeg altså all-in,« fortsætter han og remser op:

»Jeg brugte alle mine penge – altså hele min opsparing, pension og tog lån i huset, som jeg til sidst måtte sælge. Jeg solgte min firehjulstrækker og droppede al luksus som at tage på all-inclusive-ferie. Mine børn klarede det smaddergodt, men jeg blev så opslugt, at det begyndte at give gnidninger i mit forhold til min kone. Jeg gik jo fra at komme hjem med blomster og være betænksom til at være væk hele tiden.«

Henrik Andersen.
Henrik Andersen. Foto: stampereklamefoto.dk
Vis mere

Arbejdsmæssigt havde han styr på sit produkt, men det gik ikke så godt med at få det solgt, og i foråret 2019 gik han konkurs.

Der kunne historien nemt være endt, men til Henrik Andersens held blev han i løbet af sommeren kontaktet af den succesfulde og pengestærke Martin Ladegaard fra cementfirmaet Marlon A/S, der troede på Likeconcrete og skød en masse penge i firmaet. Samtidig fik de lavet en aftale med eksportvirksomheden Incado A/S, og så kunne Henrik Andersens eventyr fortsætte.

Desværre var skaden sket på hjemmefronten.

»Da jeg fortalte min frue, at jeg havde fået en ny chance, sagde hun, 'fedt, men det bliver altså uden mig', og så stod hun af,« fortæller han og tilføjer, at de skiltes på god fod og i dag har fundet en fin ordning, hvor børnene på 18, 15 og 11 år bor hos dem på skift.

Og selv om det arbejdsmæssigt nu går i den rigtige retning, er han stadig ikke klar til at lade champagnepropperne springe.

Da han i 'Løvens hule' fik Jakob Risgaard med om bord og nu stod med to store salgskanaler, ringede hans første investor Martin Ladegaard og sagde tillykke med, at han havde opnået alt det, enhver iværksætter drømmer om.

»Men jeg havde overhovedet ikke nogen glæde. Det er jo først nu, at det starter, det er først nu, jeg skal til at bevise, at jeg kan det her,« forklarer han.

Henrik Andersen afslører til sidst med et grin, hvordan det var held i uheld, at han med masser af humor charmede sig ind på løverne i 'Løvens hule'.

»Inden jeg gik ind i studiet, havde jeg en plan for, præcis hvad jeg skulle sige, og hvad jeg skulle have på af tøj. Et par minutter før optagelserne får jeg at vide, at jeg ikke kan have min skjorte på, fordi striber glimrer på fjernsyn. Jeg kommer ind i studiet, som er meget større, end jeg havde regnet med, de har sat mine produkter op på en anden måde, og jeg er pludselig mega presset og uden for min comfortzone,« fortæller han og tilføjer:

»Følelserne sidder helt uden på tøjet,  og så siger jeg til mig selv 'Henrik, du er fucking sej, bare være dig selv', og det endte jo heldigvis godt.«