Onsdag aften vandt statsminister Lars Løkke Rasmussen en ærespris til dette års Danish Rainbow Awards, der i år blev afholdt i Cirkusbygningen i København.

»Jeg tænder ikke selv på en mand, men derfor skal man stadig acceptere det - det, synes jeg, er vigtigt,« siger han, da B.T. møder ham efter uddelingen af prisen.

Og homomiljøet er faktisk ikke helt fremmed for Lars Løkke Rasmussen.

»For cirka ti år siden var jeg på Nevermind (homobar i København, red.) under Kulturnatten. Jeg var sammen med et vennepar, jeg har; Finn og Michael, der siden er blevet gift,« fortæller han.

»Det er ikke min pris - det er en pris til hele Danmark,« sagde statsministeren efter prisuddelingen.
»Det er ikke min pris - det er en pris til hele Danmark,« sagde statsministeren efter prisuddelingen. Foto: Martin Sylvest
Vis mere

Der blev han glædeligt overrasket, for som han selv siger, så er højrefløjen ikke kendt for at være dem, der kæmper mest for LGBT-miljøets rettigheder.

»Hvad fanden, er du her Lars? Det er vi glade for, for vi er så trætte af, at det kun er venstrefløjen, der taler vores sag,« havde folk sagt til ham.

De var trætte og pressede af, at Lars Løkke Rasmussens (V) fløj ikke omfavnede dem.

Men tiderne har ændret sig, og onsdag uddelte selv samme miljø altså årets ærespris, Axgil-prisen, til statsministeren.

Kronprinsesse Mary uddeler ærespris til Statsminister Lars Løkke Rasmusen ved Danish Rainbow Awards i Cirkusbygningen i København onsdag den 3. april 2019.
Kronprinsesse Mary uddeler ærespris til Statsminister Lars Løkke Rasmusen ved Danish Rainbow Awards i Cirkusbygningen i København onsdag den 3. april 2019. Foto: Martin Sylvest
Vis mere

En pris der opkaldt efter afdøde Axel Axgil, der er medstifter af LGBT Danmark og var aktivist for homoseksuelles rettigheder i mange år.

»Det er et privilegium at være statsminister i et land, hvor man kan sparke den her bold i mål,« siger han.

Prisen blev uddelt af Kronprinsesse Mary, der gæstede arrangementet alene.

'Danish Rainbow Awards' sendes fredag den 5. april på TV2 ZULU og TV2 PLAY.