Spørger man Morten Resen, om han opfatter sig som en succes, læner han sig tilbage, kniber øjnene sammen og tænker. Så falder svaret. Kort og kontant.

»Nej, det gør jeg sgu ikke,« siger han og må med et smil erkende, at livet som iværksætter ikke helt er som i 'Løvens hule'.

»Hvis du ser 'Løvens hule' eller læser store iværksætterportrætter, så er det noget med 'bare gi' den gas, kick ass og køb så en Ferrari eller Lamborghini'. Og det er fint nok. Men der mangler lidt nuancer i fortællingen om det lykkelige iværksætterliv.«

Det er fem år siden, at han selv kastede sig ud i det. Forlod sit gode job som velbetalt og populær tv-vært og startede 'GoLittle', som – med hans egne ord – skulle »gøre livet sjovere og nemmere for børnefamilier«.

Fem år med »sygt mange opture. Men virkelig også mange nedture«.

Efter ti år som en af Danmarks mest populære studieværter tog Morten Resen springet til livet som succesfuld iværksætter med virksomheden GoLittle.
Efter ti år som en af Danmarks mest populære studieværter tog Morten Resen springet til livet som succesfuld iværksætter med virksomheden GoLittle. Foto: Bax Lindhardt
Vis mere

»Lige nu har jeg total optur og synes, at det er det fedeste i hele verden. Men der er andre tidspunkter, hvor det hele er noget lort, og jeg spekulerer på, om vi har penge nok til at holde om et halvt år. Der sover jeg sindssygt dårligt, fordi jeg vågner om natten og spekulerer på alt,« forklarer Morten Resen om den side af iværksætterlivet, som kun sjældent fortælles.

Ligesom i det populære tv-program 'Løvens hule' var han jublende lykkelig, da det lykkedes at finde investorer til projektet – blandt andet de to 'løver' Jesper Buch og Birgit Aaby – men han husker også mavepinen, da de mange penge tikkede ind på kontoen.

»Der fik jeg et 'fuck'-øjeblik. For nu var der INGEN vej tilbage. Nu havde nogen givet umanerlig mange af deres egne penge til mig, fordi de troede på det og gerne ville have deres penge til at yngle. Og dét kan holde mig vågen om natten.«

»Der begynder al tankemylderet. Bliver det, som jeg har lovet? Kan vi overholde det? Hvad nu hvis? Det er altid lortet, der kommer væltende om natten.«

»Og det sjove er, at det altid er på samme tidspunkt, som jeg stod op, da jeg lavede tv. Klokken tre om natten. Det er vildt mærkeligt,« fortæller Morten Resen, som faktisk har været i søvnterapi for at knække det indre ur fra hans tid som vært på 'Go' morgen Danmark'.

Oveni kan han blive bekymret over sine ansatte. For, som han siger: »De har sagt deres gode job op for at arbejde for mig. Det er et mega ansvar.«

Og sidst, men ikke mindst, er der arbejdstimerne. Dem er der mange af.

»Alle de timer, hvor jeg gerne vil være sammen med familien, skal jo indhentes på et andet tidspunkt. Så hvad enten vi er i sommerhus eller på ferie, står jeg op klokken fem, brygger noget kaffe og sætter mig ud i min bil, så jeg ikke vækker de andre.«

»Så sidder jeg dér og arbejder, til de vågner, så de ikke altid ser deres far arbejde.«

Men det hører også med til historien, at han synes, det er fedt. Og at han brænder for det.

Lige nu brænder Morten Resen for det nyeste projekt, der udsprang af en af de kriser, der gav ham mange søvnløse nætter. Corona.

Nedlukningen for et år siden ramte nemlig en del af 'GoLittle'-forretningen voldsomt. Nemlig den del, der guider til restaurantbesøg og ferier for børnefamilier.

»Pludselig havde vi et produkt, som man ikke kunne bruge, for der var ingen, der længere skulle det, som vi guidede til. Alt døde, så hvad fanden gør vi?« husker Morten Resen, som fandt en gammel drøm frem. At lave podcasts til børn.

I hjemmet i Helsinge så han, hvordan hans egne børn ofte sad begravet i YouTube. Han ville gerne lære dem at lytte.

Så første fase blev en podcast til børn om historiske seværdigheder. Anden fase blev den udvidet til også at omfatte opgaver, der kunne bruges til hjemmeundervisning. Projektet blev en kæmpe succes.

Podcasts er blevet en vigtig del af familievirksomheden GoLittle.
Podcasts er blevet en vigtig del af familievirksomheden GoLittle. Foto: Bax Lindhardt
Vis mere

Nu er Morten Resen klar til fase tre.

Glad finder han mobilen frem. Viser en demo af appen, der dækker fem forskellige behov: læring, leg, grin, søvn og tegning.

»Vores allerstørste lancering, som jeg tror bliver fuldstændig fantastisk. Vi har taget alt det, vi ved om lyd og om børn, og har koblet det sammen. Det bliver kæmpestort. Total optur,« siger han stolt og glad.

Men at kalde sig en succes er han ikke klar til. Endnu.

»Jeg synes ikke, at jeg har præsteret noget endnu. Jeg kan godt dele op i små bidder og kalde det en succes, at vi har lavet noget, som mange tusinde børnefamilier bruger hver dag. For det var derfor, at vi gjorde det.«

»Men hvis jeg sammenligner med dygtige iværksættertyper, er jeg jo slet ikke begyndt at kravle endnu.«

»At købe en Ferrari eller Lamborghini har aldrig været målet for mig. Selvom jeg aldrig har turdet sige det højt før af frygt for overtro, så er jeg en succes dén dag, jeg har givet investorerne deres penge tilbage. Og i øvrigt ikke behøver at arbejde så meget som nu,« smiler Morten Resen.