For Klaus Snedker blev hans medvirken i 'Big Brother' begyndelsen på et helt nyt liv.

Siden den i dag 37-årige lufthavnsmedarbejder fra Rødovre i 2014 var med i Kanal 5's realityshow, har han været på udkig efter nye reality-eventyr. For tiden venter han på svar, om han er med i den kommende sæson af 'Robinson Ekspeditionen'.

»Jeg synes, at det er spændende at lave tv. Jeg vil selvfølgelig ikke lave hvad som helst, men jeg synes grundlæggende, det er sjovt,« fortæller Klaus Snedker om sin særlige hobby.

Han er oprindelig udlært maler, hvilket for cirka 10 år siden gav ham debut på tv.

Selvportræt.
Selvportræt. Foto: Pressefoto
Vis mere

Kanal 4 var i gang med en programserie om baronesse Caroline Fleming, hvor hun hjalp almindelige danskere med at få styr på deres hjem. Her blev Klaus Snedker hyret ind som maler i programmet.

Han nåede også at få en lille statistrolle i TV2-serien 'Anna Pihl', før 'Big Brother' for alvor kickstartede livet som reality-deltager.

»Jeg tilmeldte mig egentlig bare af ren kedsomhed. Jeg skrev ansøgningen, mens jeg sad på toilettet, og efter to måneders casting blev jeg ringet op om, at jeg var kommet med,« husker han tilbage med et grin.

»Man kan sige, 'Big Brother' ændrede mit liv. Jeg havde en kæreste, da jeg tilmeldte mig, men i løbet af casting-runderne blev jeg single. Der skete så mange ting, så jeg havde ikke tid til at være ked af det. Da jeg kom ud af huset, var det som at starte et helt nyt liv.«

Efter 'Big Brother' medvirkede han i dating-reportageprogrammet 'Singleliv' og 'Paradise Hotel'-programmet 'Jagten på det nye kuld'. De sidste par år har han derudover sammen med sin 'Big Brother'-kollega Mark Bøgelund arrangeret den officielle forfest til Reality Awards.

»Det er fedt at være med til at skabe rammerne for de nye reality-deltagere, der hvert år dukker frem.«

Med sine 37 år er han aldersmæssigt over gennemsnittet af den klassiske reality-deltager. Det ser han ikke som noget problem.

»Jeg går under navnet 'den gamle' hos de andre, men altså det er stadig de unge piger, der skriver til mig,« griner han.

Klaus Snedker sammen med den amerikanske rapper Lil Pump.
Klaus Snedker sammen med den amerikanske rapper Lil Pump. Foto: Privatfoto
Vis mere

»Jeg ved ikke, om man kan kalde det en livsstil, jeg synes bare, det er hyggeligt at være med og deltage i arrangementer og fx premierer på nye biograffilm,« tilføjer han.

Ved siden af reality-projekterne har han de sidste ni år arbejdet i Københavns Lufthavn. Først for Falck og nu som bagageportør, hvor der til daglig ikke bliver talt så meget om reality-tv.

»Vi har en fest derude. Københavns Lufthavn er jo nærmest en lille verden for sig selv,« fortæller han og giver eksempler på nogle af hverdagens farverige oplevelser.

»Jeg har mødt folk, der tre dage træk bliver afvist at komme med deres fly, fordi de er stangstive. Jeg har oplevet blottere og demonstranter, og jeg hjalp engang handicaplandsholdet i ishockey om bord på et fly. De sad i kørestol, så skulle bæres om bord,« remser han op.

»Jeg har også taget imod FC Barcelona og stået fem meter fra Messi. Jeg så, da Britta (Nielsen, red.) landede, og jeg har kørt rundt med rapperen Lil Pump i min bagagevogn. Lil Pump var blevet taget med 10-12 kg skunk i sin håndbagage, så mens han ventede på at blive sendt tilbage til USA, hentede jeg slik og sodavand til hans crew.«

Han kan godt høre, det lyder som et reality-program i sig selv.

»Det ville være det sjoveste.«