Lise Rønne lægger sig fladt ned og ændrer sin profiltekst på Instagram efter afsløringen af et muligt regelbrud.

»Det er kikset, at jeg har ikke skrevet, at jeg er redaktør på Gyldendal, oppe i min profiltekst. Det vil jeg gøre nu,« siger Lise Rønne til Weekendavisen.

Den tidligere 'X Factor'-vært er en selverklæret læsehest og har i flere år brugt sin Instagram-profil til at bringe personlige boganbefalinger – blandt andet i et betalt samarbejde med boghandlen Saxo.

Siden februar har hun desuden kunnet bruge sin store interesse professionelt, da hun fik stillingen som redaktør i nonfiktion hos Gyldendal.

Men det gør hun ikke opmærksom på, når hun anbefaler bøger udgivet på selvsamme forslag – og det er et muligt brud på reglerne, vurderer både Forbrugerombudsmanden og en professor i markedsføringsret i Weekendavisen.

Siden Lise Rønne blev ansat hos Gyldendal, er andelen af hendes anbefalede bøger fra pågældende forlag steget med 15 procentpoint. Ifølge den tidligere tv-vært er det dog ganske tilfældigt.

»Jeg har ikke tænkt over det. Det er selvfølgelig noget med, at bøgerne er tilgængelige. Så ligger Glenn Bech fremme på bordet, så læser jeg den, og så er det en af de bedste bøger, jeg har læst i år. Så skriver jeg selvfølgelig begejstret om den,« siger Lise Rønne.

I netop et opslag om Glenn Bechs 'Jeg anerkender ikke længere jeres autoritet' har en følger spurgt: 'Burde du ikke nævne, at du er redaktør på Gyldendal, så dine posts ofte burde tagges som reklame?'.

Det har Lise Rønne ikke svaret på, men efter at Weekendavisen har stillet samme spørgsmål, har Lise Rønne nu skrevet sin stilling ind i profilteksten, så der er rene linjer.