Den danske skuespiller Lisbet Dahl skal til februar være bedstemor, og det er kollegaen Lise Baastrup, der sammen med den 17 år ældre Jacob Dahl skal have en lille pige.

»Det er jo ottende gang, jeg bliver farmor/mormor, så det er ikke nogen nyhed for mig. Men det er da spændende, for hver gang kommer der et lille menneske, som man skal finde ud af hvem er,« siger den 72-årige skuespiller og instruktør.

Til maj tager hun endnu en gang hul på en sæson med Cirkusrevyen på Dyrehavsbakken.

Her medvirker svigerdatter Lise Baastrup også for tredje gang – efter et års pause.

Lise Baastrup skal være mor for første gang til februar. Faderen er sceneteknikeren Jacob Dahl.
Lise Baastrup skal være mor for første gang til februar. Faderen er sceneteknikeren Jacob Dahl. Foto: Philip Davali
Vis mere

Det kom frem i november sidste år, at hun har termin i slutningen af februar, hvor holdet bag revyen så småt er gået i gang med prøverne.

Men både instruktør og skuespiller tager det med ophøjet ro.

»Jeg har gået og gisnet om, hvordan det mon bliver, fordi jeg reelt set ikke har noget barsel. Lisbet er så flink at sige, at jeg kan holde mig væk i den første måneds tid fra prøverne. Så jeg kan komme, når jeg har overskud til det,« siger Lise Baastrup, der bliver suppleret af sin svigermor:

»Vi tager tingene, som de hober sig op. Det er jo svært at sige, hvornår hun er klar til at gå til prøve. Det kommer til at handle om, hvordan det går med barnet og Lise. Men jeg er ikke i tvivl om, at hun selvfølgelig kan klare det.«

Her ses hele holdet bag dette års Cirkusrevy: Henrik Lykkegaard, Ulf Pilgaard, Lisbet Dahl, Lise Baastrup og Karsten Jansfort.
Her ses hele holdet bag dette års Cirkusrevy: Henrik Lykkegaard, Ulf Pilgaard, Lisbet Dahl, Lise Baastrup og Karsten Jansfort. Foto: Philip Davali
Vis mere

Det kan også blive lidt svært for den 34-årige skuespiller og kommende mor at holde sig helt væk.

»Jeg vil jo gerne være med og have en finger med i spillet, og jeg har glædet mig til at komme tilbage. Hvis jeg har overskud til det, bliver det min form for mødregruppe, at jeg tager hende med derud, så meget jeg kan.«

Lise Baastrup og Jacob Dahl har dannet par siden 2017, og hun fortæller, at det ikke som sådan var planlagt, at hun skulle blive gravid.

»Jeg tror ikke, der er så mange i vores branche, som laver sådan et 'kalenderbarn', men det var mere 'sker det, så sker det', og så er det jo bare skønt, at det skete.«

Jacob Dahl har i forvejen to voksne drenge på 20 og 27 år.