Lyt til artiklen

»Jeg havde da ikke tænkt mig at stoppe på noget tidspunkt. Det er bare noget, alle andre tror, fordi jeg er så gammel,« lød det kækt fra scenen, da Lisbet Dahl onsdag præsenterede sit comeback til revyscenen i næste års Tivolirevyen.

I 33 år havde revydronningen domineret Cirkusrevyen som både instruktør, skuespiller og tekstforfatter. Men mens forrige sæson af revyen var i fuld gang, måtte hun beklageligvis sygemelde sig med stress og overlade roret til en afløser.

Året efter spændte helbredet igen ben for hendes medvirken i Cirkusrevyen, da hun blot en uge inden premieren måtte trække sig igen.

Den coronavirus, som ramte hende i april og gjorde, at revyen i første omgang blev rykket, påvirkede stadig den 76-årige skuespiller, som viste sig at være for træt til at gennemføre en sæson.

Da B.T. taler med hende onsdag, fortæller hun, at hun stadig er påvirket af sygdommen.

»Jeg har stadig senfølger. Corona er noget mærkeligt noget, og der kom en lille opblusning. Det ene øjeblik går det godt, og pludselig kommer der lidt igen. Men det er der ikke noget at gøre ved. Sådan er det bare.«

Hun regner da så sandelig med, at hun er klar til at gennemføre, når hun næste år er tilbage på revyscenen. Ellers havde hun ikke meldt sig klar. Men som hun selv siger, så ved man jo ikke, hvad der sker, før det sker.

»Når man bliver gammel, så kommer tingene jo uventet. Jeg har ikke prøvet at være 76 før, så jeg aner ikke, hvordan det er,« siger hun.

Når Lisbet Dahl indledningsvis fortæller, at mange troede, hun var på vej på pension, kan man måske ikke klandre dem.

Lisbet Dahl gør comeback på revyscenen – hos konkurrenten.
Lisbet Dahl gør comeback på revyscenen – hos konkurrenten. Foto: Ida Marie Odgaard
Vis mere

Med to års sygemeldinger og et efterfølgende opsigtsvækkende skift til konkurrenten kan man måske endda spekulere i, om det var miljøet omkring Cirkusrevyen, der fik hende til at bukke under af stress.

Men det afviser revydronningen.

»Jeg besluttede det for to år siden og gav besked for halvandet år siden, så jeg var allerede indstillet på, at det blev min sidste Cirkusrevy,« slår Lisbet Dahl fast.

Det var under coronanedlukningen i 2020, at hun sad i sit sommerhus og ikke skulle tænke på andet end at have det skønt, at det slog hende, at det var nu, hun normalt ville fare rundt på scenen i Teltet på Bakken.

Og så tænkte hun, at nu var det nu.

»Jeg havde tænkt tanken allerede for 4-5 år siden. At nu skulle jeg også snart til at komme videre. For pludselig kommer du til at arbejde med de samme mennesker hele tiden. Det var bare en fornemmelse, jeg havde – at jeg skulle stoppe,« siger hun.

Med på sit hold til den kommende Tivolirevyen har Lisbet Dahl dog taget nogle af de 'samme mennesker' med.

Kapelmester James Price, som blev fyret fra Cirkusrevyen efter 22 sæsoner, kommer med over til konkurrenten.

Revyholdet til Tivolirevyen kommer til at bestå af Andreas Bo, Nicolai Jørgensen, Lisbet Dahl, Linda P, Carsten Svendsen og James Price.
Revyholdet til Tivolirevyen kommer til at bestå af Andreas Bo, Nicolai Jørgensen, Lisbet Dahl, Linda P, Carsten Svendsen og James Price. Foto: Ida Marie Odgaard
Vis mere

Det samme gør Carsten Svendsen, der medvirkede i den seneste sæson af Cirkusrevyen, samt Andreas Bo, der arbejdede på revyen sammen med Lisbet Dahl helt tilbage i 2013.

De får følgeskab af revydebutanterne Nicolai Jørgensen og Linda P.

Sidstnævnte havde Lisbet Dahl tidligere haft i kikkerten til Cirkusrevyen, men da Linda P på daværende tidspunkt var gravid, måtte hun beklageligvis takke nej.

Nej kommer Lisbet Dahl dog ikke selv til at sige foreløbig.

»Jeg bliver ved, så længe jeg kan, og så længe jeg har lyst og kræfter – og så længe nogen stadig vil engagere mig.«

Tivolirevyen får premiere 1. juni 2023.