Lis Sørensen og Jan Sivertsen
Lis Sørensen og Jan Sivertsen Foto: Uffe Kongsted

For første gang i mit liv så jeg på uret, og tænkte bare det snart er slut, siger Jan Sivertsen.

Lis Sørensens mand, trommeslageren Jan Sivertsen, er blevet ramt af den frygtelige sygdom Parkinsons.

Det fortalte han for kort tid siden, da han gæstede Radio 24Syv-programmet "Det, vi taler om".

»Jeg har fået konstateret Parkinsons. Det er en speciel sygdom. Man dør ikke af den, men dør med den. Jeg har det godt lige nu, fordi jeg har fået den medicin, jeg har brug for. Bare for en måned siden var jeg ikke sikker på, om jeg nogensinde ville komme til at spille igen. Det ved jeg nu«, siger han.

LÆS OGSÅ: Frederik og Mary splittet i bittert skilsmissedrama

Livet med Parkinsons
«
Jeg fandt ud af det ved flere ting. Folk sagde, jeg gik som en gammel mand, men jeg troede, det var knæene. Lis sagde, at jeg mumlede og gik langsomt, når vi gik med hundene. Jeg var bange for, at jeg havde fået hjerteproblemer, for man bliver hamrende træt. Det er noget, hvor man går og ens arm hænger slattent ned, man går foroverbøjet og snøvler, når man taler. Og man er så træt, at man tror, det er løgn.«

»For første gang i mit liv kiggede jeg på uret under en koncert og tænkte, om det ikke snart var slut.«

LÆS OGSÅ: Hausgaard om sygdom: Jeg kunne ikke mere

Fik diagnose over telefonen
»Jeg fik en henvisning. Der var seks ugers ventetid, så jeg snakkede med Lis. Hun snakkede med sin veninde Kirsten, der sagde, at hendes lillebror var neurolog. Så ringede jeg til Erik, som remsede 10-12 punkter op, og spurgte om jeg kunne nikke genkendende til nogle af dem. Ja, dem allesammen, svarede jeg. Så sagde han 'Det er noget lort. Så har du Parkinsons'. Jeg fik beskeden over telefonen«, forklarer han.

LÆS OGSÅ: Den store bagedyst-Tobias vinder DM i chokolade

Jan Sivertsen gør sig ligesom Lis Sørensen inden for musikken, hvor han i årevis har ernæret sig som trommeslager for bands som Tøsedrengene, Ray Dee Ohh, Sebastian og selvfølgelig Lis Sørensen. Og nu hvor han har været på medicin i to måneder, kan han endelig så småt begynde at spille igen.

»Først var jeg lykkkelig over at få stillet en diagnose, for jeg var så forbandet træt, og jeg forstod det ikke. Nu har jeg så været på en bestemt dosis i cirka to måneder, og nu kan jeg spille trommer, og jeg kan banke konen i tennis, jeg går normalt igen. Nu kigger jeg på uret og tænker, bare det ikke var slut endnu«, siger han.

LÆS OGSÅ: Rasmus Bjergs store nedtur: Tæt på selvmord

Jan Sivertsen står blandt andet frem med sin historie for sin kones skyld.

»Det er jo hende, der er ude nu og skal svare på spørgsmålene«, siger han.

Lis Sørensen og Jan Sivertsen blev gift i 1988.

Artiklen er oprindelig bragt på herognu.dk

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.