Thomas Eje, Preben Kristensen og Anders Bircow
Thomas Eje, Preben Kristensen og Anders Bircow Foto: Linda Kastrup

Det blev så gribende, at selv Kronprinsessen græd. Men tre af den tidligere Kammerjomfrus nærmeste venner måtte svigte bisættelsen torsdag

De turnerende medlemmer af Linje 3 havde ellers lejet en helikopter for at kunne flyve fra Jylland til Nordsjælland for at sige farvel til deres veninde. Men det stormfulde vintervejr betød, at de måtte blive i Jylland.

Mary med kammerjomfru

Kammerjomfru Tina Jørgensen døde for nylig, bare 53 år gammel. Hun nåede at arbejde for Mary og prinserne og prinsesserne i otte år. Forinden havde hun arbejdet som påklæderske i den danske film- og teaterverden i mere end to årtier. Også for Linje 3. I forbindelse med flere af deres turnéer.

- Jeg forstår godt, at den kongelige familie er dybt berørt. Hun har betydet meget for de mennesker. Ikke mindst for børnene i familien. Hun havde ingen børn selv, men hun havde et utroligt børnetække. Der var ingen tvivl om, at hun betød meget for børnene i kongehuset. Jeg tør slet ikke tænke på, hvordan de har det nu, sagde Preben Kristensen til BT efter Tina Jørgensens død.

Forste split

Linje 3's succesfulde comeback-turné er nået til Jylland. I går optrådte de i Grindsted. I aften i Grenaa. Det betød så meget for dem at sige det sidste farvel til Jørgensen, at de havde grebet til foret i deres smokinger og booket en helikopter til at flyve dem fra Vestjylland til Sjælland. Så de kunne nå tilbage til Skjern at optræde torsdag aften.

- Anders, Thomas og Preben er utroligt kede af, at de ikke kunne deltage i bisættelsen. Men helikopteren kunne ikke lette på grund af det dårlige vejr, siger Linje 3s tourmanager Christoffer Olsen til bt.dk.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.